USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні школярі сидять над зошитами в середньому по 10 годин на добу

14 Травня 2021 17:41
Учні 5-9 класів в середньому проводять сидячи 10 годин на добу без урахування часу на сон.

Про це під час брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я – головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

«Загрозлива тенденція щодо зниження фізичної активності у нас є серед дітей і підлітків. Згідно з даними, учні 5-9 класів, не враховуючи нічний сон, 10 годин на добу проводять сидячи. Малорухливий спосіб життя, який провокується технологічним розвитком, призводить до значного зростання кількості неінфекційних хвороб», – сказав Ляшко.

За словами заступника міністра, до початку 2020 року, за результатами оцінки поширеності факторів ризику неінфекційних захворювань в Україні, рівень фізичної активності в нашій країні увійшов до найвищих показників у Європейському регіоні Всесвітньої організації охорони здоров’я. Лише 10% українців не дотримувались рекомендації ВООЗ щодо принаймні 150 хвилин фізичної активності середньої інтенсивності щотижня.

Водночас більшість населення – 60% – не займалися фізичною активністю у вільний час. Зі збільшення віку ця тенденція наростає: у віковій групі старшій за 60 років цей показник досягає 92%. Ляшко наголосив, що дуже поширеною була і є малорухлива, сидяча поведінка. Встановлено, що дорослі сиділи або напівлежали 4 години у міській місцевості та 3,6 години у сільській щодня.

«Нещодавня публікація наукового дослідження у британському журналі спортивної медицини говорить про доведений факт, що фізична активність знижує ймовірність перенести COVID-19 в тяжкій формі. 150 хвилин на тиждень фізкультури з високою ймовірністю допоможуть уникнути несприятливих наслідків після ковіду», – сказав Ляшко.

Також він підкреслив, що фізичні вправи є важливою умовою повноцінного одужання після COVID-19.

Заступник міністра зауважив, що ми повинні усвідомлювати вирішальний зв’язок між транспортом, здоров’ям та навколишнім середовищем. Наприклад, відстань близько 5 км можна проїхати на велосипеді замість автомобіля, а відстань 3 км – пройти пішки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus