USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

В Україні штрафуватимуть за недопуск до перевірок пожежної безпеки

26 Січня 2021 16:12
Верховна Рада ухвалила за основу урядовий законопроєкт щодо встановлення відповідальності за перешкоджання у проведенні перевірок з питань техногенної та пожежної безпеки.

Відповідне рішення підтримали 265 народних депутатів України на пленарному засіданні ВР у вівторок, 26 січня, передає УНН.

«Ми всі пам’ятаємо ті трагедії, які були на Одещині та Харківщині. Це коли суб’єкти господарювання не дозволяли і перешкоджали працівникам ДСНС, щоб вони могли зробити перевірку щодо відповідності на пожежну безпеку будівель. Після прийняття законопроєкту буде відповідальність у суб’єктів господарювання за перешкоджання законним діям», – сказав під час представлення законопроєкту голова підкомітету комітету ВР з питань правоохоронної діяльності В’ячеслав Медяник.

У Кодексі України про адмінпорушення відповідно до законопроєкту створюється нова стаття 185-14 – «Створення перешкод для діяльності уповноважених посадових осіб центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд (контроль) у сфері техногенної та пожежної безпеки, у тому числі пов’язаної з проведенням перевірок».

Відтак, передбачається:

- надати можливість суддям районних, районних у містах, міських чи міськрайонних судів розглядати справи про адміністративні правопорушення, передбачені цією статтею;

- надати право поліцейським та посадовим особам органу державного нагляду у сфері техногенної та пожежної безпеки складати протоколи про адміністративне правопорушення, передбачених цією статтею;

- надати можливість поліцейським проводити адміністративне затримання до встановлення особи правопорушника в разі перешкоджання ним діяльності уповноваженим посадовим особам центрального органу виконавчої влади, який здійснює державний нагляд у сфері техногенної та пожежної безпеки, у тому числі пов’язаної з проведенням перевірок.



Як повідомлялося раніше, 21 січня у Харкові у двоповерховому житловому будинку, переобладнаному під будинок для престарілих, виникла пожежа на другому поверсі. Загинуло 16 людей.

Була названа попередня причина займання – необережне поводження з електронагрівальними приладами. Однак, згодом версій побільшало до трьох.

Після трагедії уряд утворив комісію для з’ясування причин пожежі.

Окрім того, трагедії з пожежами не оминули Одещину. У червні 2019 року в Одеському обласному медичному центрі психіатричного здоров’я загинуло 8 громадян, у серпні 9 людей загинули при пожежі в готелі «Токіо Стар», та у грудні – 16 загиблих в Одеському економічному коледжі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Народна прокуратура Показати IP 26 Січня 2021 21:14
Ось ніяк не можу зрозуміти, що з українцями не так: це народ ідіотів чи він хоче все на світі перевірити на власній шкурі? Спочатку з радісним свистом і стрибанням ліквідували санстанцію, пожежний нагляд, контроль за цінами і держстандарти якості продуктів харчування, камлаючи про повсюдну корупцію і переконуючи, що бізнес все буде робити якнайкраще для людей, йому лише не потрібно заважати. Тепер намагаються все відновити, бо побачили, що без контролю стає все гірше і гірше. невже не можна брати до уваги досвід інших народів, якщо самим не вистачає клепки?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus