USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

В Україні скасували червоні дипломи

15 Січня 2021 10:25
В Україні випускники навчальних закладів більше не зможуть отримати дипломи про вищу освіту з відзнакою, відомі як «червоні дипломи».

Відповідний наказ № 1571 від 29 грудня 2020 був підписаний керівником Міністерства освіти науки і України Сергієм Шкарлетом і вступив в силу з січня 2021 року, пише видання Курс.

Як зазначається в документі «Про затвердження форм документів про вищу освіту (наукові ступені) і додатки до них, зразка академічної довідки», тепер при закінченні вузу випускникам будуть видаватися дипломи без можливості отримати нагороду.

Попередній наказ МОН України, який встановлював форми документів про вищу освіту і наукові ступені, вже втратив свою силу.

Таким чином, останні «червоні дипломи» українські випускники вищих навчальних закладів отримали в 2020 році.

Крім того, в Міносвіти затвердили форми додатка до диплома європейського зразка і зразок академічної довідки.

Також були затверджені нові форми для дипломів доктора філософії, доктора мистецтв і доктора наук. А в дипломах фахівця і молодшого спеціаліста в графі «ступінь вищої освіти» буде вказуватися освітньо-кваліфікаційний рівень.

У дипломах молодшого бакалавра, бакалавра або магістра, які будуть отримувати випускники без громадянства, буде додатково вказуватися рік надходження і повна назва навчального закладу, в яке студент вступив на початку навчання в Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
"" Показати IP 15 Січня 2021 11:05
робіть усе .щоб у дітей була мотивація не учитись-а числитись у виші а ще краще -продавати дипломи!
Анонім до "" Показати IP 15 Січня 2021 14:45
Психіатричним лікарням вже перекрили фінансування?
Вовочка Показати IP 15 Січня 2021 11:15
Пропоную двieчникiв перевести в категорiю вiдмiнникiв.
Козак до Вовочка Показати IP 15 Січня 2021 13:11
Один на цілого міністра перевівся
Анонім Показати IP 15 Січня 2021 13:09
по-ихеньку знецінюють розвалюють освіту .щоб тупішала нація .
Настя Показати IP 15 Січня 2021 13:50
Забрати можливість отримувати Дипломи з відзнакою означає НАСАМПЕРЕД знищити мрії та сподівання студентів-випускників особливо 2021-ого чи навіть 2022-ого року, які роками наполегливо та старанно вчилися й сподівалися на те, що їх праця буде визнана! Через цю несправедливість позбавити можливості отримати Диплом з Відзнакою мотивація багатьох студентів учитися може зменшитися, набагато зменшитися! Студент хоче, щоб його праця була визнана, щоби була мотивація рухатися вперед! А тут хочуть звести все нанівець, знецінити всю працю, всі старання, всю любов до навчання. А так не повинно бути! Любов до навчання, прагнення вчитися та можливість отримувати нагороди визначають майбутнє держави, суспільства в цілому! Якби не було нагород, визнань для тих, хто цього заслуговує за всю історію людства, не було би розвитку цивілізації взагалі, бо була би відсутня мотивація чогось досягати! Поверніть можливість отримувати Червоні Дипломи тим, хто завдяки своїй наполегливій та сумліннній праці цього заслуговує!
Анонім до Настя Показати IP 15 Січня 2021 14:43
В університети поступають, щоб отримати знання та кваліфікацію, хай мотивуються майбутніми зарплатнею і іншим, а не цією фантазією.
Я до Анонім Показати IP 15 Січня 2021 16:35
одне другому не мішає... а кому мішають червоні дипломи і чому???? мабуть шісткам сша котрі тут добивають все

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus