USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Україні створять перший у світі флот морських дронів. Розпочали збір коштів

11 Листопада 2022 15:40
Президент Володимир Зеленський запустив збір на перший у світі флот морських дронів. Україні потрібно 100 морських дронів. Вартість одного – 10 млн грн.

Як повідомив голова Мінцифри Михайло Федоров, особливий збір відбуватиметься через платформу UNITED24. Головне завдання морських дронів – захистити акваторії українських морів і мирні міста від крилатих ракет, які російські війська запускають з кораблів.

«За один день плануємо зібрати кошти на 10 безпілотних надводних апаратів», – ідеться в повідомленні.

У вартість входить: дрон, оснащений системою автопілотування і відеопідсистемами, зокрема нічного бачення, спеціальним зв’язком, захищеним від впливу ворожих засобів РЕБ, резервними модулями зв’язку й бойовою частиною. А також наземна автономна станція управління, система транспортування і зберігання, центр оброблення даних і кілька особливих сюрпризів для наших ворогів.
За словами Федорова, маленькі й швидкі дрони здатні успішно атакувати російські кораблі вартістю сотні мільйонів доларів.

Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, вразивши флагман російського флоту «Адмирал Макаров». Після цього Росія втратила беззаперечну перевагу на воді.

Основні тактико-технічні характеристики дронів:

– Довжина – 5,5 м.

– Повна вага – до 1000 кг.

– Операційний радіус дії – до 400 км.

– Дальність польоту – до 800 км.

– Автономність – до 60 год.

– Бойове навантаження – до 200 кг.

– Максимальна швидкість – 80 км/год.

– Способи навігації – автоматична GNSS, інерційна, візуальна.

– Передача відеоінформації – до трьох відеопотоків HD.

– Криптозахист – шифрування 256 біт.

Міністр підкреслив, що це унікальне й засекречене українське напрацювання та закликав бізнес також долучатися до створення першого українського флоту морських дронів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus