USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Україні у тестовому режимі запустили реєстр педофілів

26 Жовтня 2021 17:31
В Україні запустили й почали наповнювати так званий реєстр педофілів.

Поки що реєстр працює у тестовому режимі, повідомляють на сторінці Міністерства юстиції України у Фейсбуці.

Станом на сьогодні у цьому реєстрі вже містяться дані про 171 особу, яка була притягнута до відповідальності та відбуває покарання за сексуальні злочини проти неповнолітніх. Міністерство юстиції разом з органами прокуратури і суду наповнює реєстр, вивчаючи особові справи засуджених за аналогічні злочини, аби навіть після відбуття покарання інформація про них зберігалася у цій базі даних.

Мета реєстру – запобігти дитячим зґвалтуванням. Під час створення та запуску реєстру вивчався досвід інших держав – США, Канади, більшості європейських країн, зокрема Норвегії.

«Україна на шляху цифровізації своїх процесів і ось запровадження такого реєстру це один із елементів цифровізації. Ми зможемо користуватися повноцінно таким процесом з часом. Дійсно, коли він буде абсолютно наповнений. Зараз у нас така тестова експлуатація і дуже багато нормативних перепон по наповненню. Ми не можемо, наприклад, засуджену особу за певною статтею внести в такий реєстр, доки не буде ухвали суду відносно цієї особи, в якій прямо буде передбачено внести дані про таку особу в реєстр. Це певний захист прав людини. Це абсолютно цивілізований крок, але він дещо ускладнює реалізацію цього проєкту», – пояснила заступник міністра юстиції Олена Висоцька в ефірі телеканалу «Україна 24», частина відео з якого опублікована на сторінці Мін’юсту, передає Укрінформ.

Читати також: Кожна п’ята дитина в Україні потерпає від сексуального насильства. Як захиститися від педофілів?

Нагадаємо, у січні 2020 року Володимир Зеленський підписав закон 409-IX, який передбачає створення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітнього (реєстр).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 17:55
Їх так багато розвелось?Але чому дивуватись,дівчатка 12-16 років ходять майже голі.Можливо краще вчити дітей поведінки і не буде збоченців?
Анонім до Анонім Показати IP 26 Жовтня 2021 20:34
То ти провину на дітей перекладуєш?!
Олександр Показати IP 26 Жовтня 2021 19:46
А що з ПІД*РАСТАМИ .....?
Всезнайко до Олександр Показати IP 26 Жовтня 2021 21:22
Там дуже довгий реєстр.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus