USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В Україні вперше запустили SMS-оплату за проїзд у транспорті

3 Жовтня 2018 07:00
В Івано-Франківську запустили перший в Україні сервіс SMS-оплати за проїзд у громадському транспорті.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу компанії «Київстар».

Згідно з повідомленням, цей мобільний оператор спільно з Івано-Франківською міською радою підписали Меморандум про взаємодію у сферах впровадження інноваційних проектів для населення міста на базі новітніх інформаційних і телекомунікаційних технологій. «У рамках цих домовленостей буде спільно реалізовано низку проектів, які вплинуть на розвиток інфраструктури міста та туризму в регіоні, забезпечать своєчасне оповіщення населення у разі виникнення надзвичайних ситуацій або їх загрози, нададуть населенню доступ до електронних порталів міста з допомогою технології Mobile ID та інше. І першим таким сервісом, який вже доступний городянам, стала послуга SMS-оплати проїзду в міському транспорті».

Проте вже найближчим часом жителі та інших міст будуть підключені до послуги. «Оплата проїзду в транспорті SMS-ками – по-перше, це дуже просто: відправ код маршруту, отримай підтвердження про оплату – і все. По-друге, цей сервіс далі може бути поширений і на інші сфери життя міста: оплати за паркування, оплату комунальних платежів, продажу квитків в театри, кіно, музеї і т. д. І по-третє, з SMS-оплатами зменшується необхідність друку паперових квитків, а це крок до впровадження «зелених» правил життя і збереженню українських лісів. Інновації повинні бути екологічними – заради нашого спільного майбутнього», – сказав директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку компанії «Київстар».

Щоб скористатися новим способом оплати, необхідно відправити безкоштовне SMS з кодом відповідного маршруту на номер 877 і почекати 1-2 хвилини для отримання підтвердження оплати проїзду. Для здійснення операції необхідно мати на мобільному рахунку кошти для її проведення. Всі податки і збори включені, пасажир оплачує лише вартість проїзду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 3 Жовтня 2018 08:43
Хороша річ, але має і недоліки. От оплатив ти чесно - відправив СМС, а адлі в тебе глюканув телефон або навіть просто сів, а тут контроль. Такі випадки передбачені? З однієї сторони це реальні речі, а з іншої кожен може спеціально не зарядити телефон і доказувати що він от от сів. Так, перевірити чи відправляв хтось СМС і коли можна, але чи буде йти на це оператор і наскільки швидко це вирішується. Чи "спочатку сплатіть штраф, а потім якщо ви доведете що заплатили, то ми вам гроші повернемо"?
Читач Показати IP 4 Жовтня 2018 20:17
або приготувати смс для надсилання оплати і тримати палець на кнопці телефону. І тільки на горизонті з'являється контроль відбувається натиск на клавішу "Надіслати". )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus