USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

В Україні зміниться система закупівлі медвиробів

18 Липня 2018 21:35
Заступник міністра охорони здоров'я Роман Ілик повідомив, що зміниться після підписання меморандуму про співпрацю між Міністерством охорони здоров'я та GMDN Agency.

Як інформує 24 канал, про це він заявив на брифінгу МОЗ України та Мінекономрозвитку щодо запровадження в Україні GMDN.

З 2019 року медичні установи України почнуть закуповувати медвироби з міжнародного класифікатора GMDN (Global Medical Device Nomenclature).

"Міжнародна база медичних виробів містить близько мільйона позицій. Для імплементації такої кількості найменувань буде потрібний час. Тому ми спочатку виділяємо мінімум 30 тисяч найнеобхідніших, пріоритетних", – розповів Роман Ілик.

Ці медичні вироби планують запровадити з 2019 року, решту – вводити протягом року.

Завершити наповнення всіх позицій класифікатора планують до кінця наступного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 18 Липня 2018 23:11
Класифікатори це звичайно добре, проте хотілося би знати коли в Україні з'являться ліки які реально мають лікуючу речовину, тобто ті які будуть реально лікувати, адже в аптеках в абсолютній більшості підробки і це відчувають на собі всі пацієнти хто б що не розповідав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus