USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

В українську армію будуть призивати менше строковиків

31 Березня 2021 19:47
У Збройних силах України зменшиться кількість військовослужбовців строкової служби у зв’язку зі зростанням кількості контрактників у армії.

Як передає УНІАН, про це повідомив начальник управління організації комплектування рядовим та сержантським складом Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ, полковник Валерій Дендебера під час онлайн-брифінгу.

Він зауважив, що 1 квітня в Україні розпочинається черговий призов на військову строкову службу. Так, у період з квітня по червень цього року буде призвано на строкову військову службу 14 тис. 246 осіб. Зокрема, до ЗСУ – 6 тис. 500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600, Національної гвардії – 4 тис. 646, Державної прикордонної служби – 2 тис. 500.

«Для порівняння, минулого року на строкову військову службу до ЗСУ було призвано у травні-липні 9 тис. осіб та у жовтні-грудні – 7,5 тис. осіб. Показники цьогорічного призову до ЗС зменшено до 6,5 тис. осіб у зв’язку зі збільшенням кількості військовослужбовців військової служби за контрактом та з метою недопущення перевищення граничних показників чисельності Збройних сил», – зазначив Дендебера.

Відтак, за його словами, до лав ЗСУ призивають дедалі меншу кількість строковиків, водночас деякі інші військові формування, навпаки, наростили свою чисельність.

Нагадаємо, 24 березня Кабінет міністрів України затвердив чисельність громадян, які підлягають призову на строкову військову службу у квітні-червні 2021 року.

Читати також: Стартував весняний призов-2021: що нового?

24 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ № 71/2021 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової військової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2021 році».

Як ми писали, 30 березня народні депутати підтримали ініційований президентом законопроєкт «Про внесення змін до деяких законів щодо удосконалення окремих питань виконання військового обов’язку та ведення військового обліку», згідно зяким резервістів призиватимуть без мобілізації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus