USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Стартував весняний призов-2021: що нового?

31 Березня 2021 12:56
У понеділок розпочалися медичні огляди юнаків, яких відібрали до лав Збройних сил України. Весняний призов стартував ще у лютому, а нині тривають підготовчі заходи.

Торік понад тисяча юнаків з Волині пройшли відбір та вже служать. Скільки призовників буде цього року, стане відомо ближче до кінця квітня, повідомляє телеканал «Аверс».

Раніше призовників для відбору на військову службу скеровували у навчальні центри. Там їх готували та розподіляли вже по військових частинах, де вони мали б служити. Цього року у зв’язку з карантином юнаки їхатимуть одразу на місце, куди кожного скерують.

«Здебільшого волиняни їхали в навчальні центри у Старичі Львівської області, в Десну, для військово-морських сил готували хлопців у Миколаєві, для спеціальних операцій – в Бердичеві, – розповів начальник відділу комплектування та призову Волинського обласного військового комісаріату Юрій Кучер. – Цього року, як і торік, є особливості, пов’язані з пандемією коронавірусу. Є певні обмеження, є проблеми з рухом залізничного транспорту, а відтак – із відправкою команд».

Якщо призовнику не надійшла повістка, він зобов’язаний протягом десяти днів з’явитися до призовної дільниці, де перебуває на обліку.
Як розповів голова обласної військово-медичної комісії Анатолій Рудь, медичні огляди юнаків, яких уже відібрали для проходження військової служби, розпочнуться з 1 квітня. Опісля призовників одразу скеровуватимуть у відповідну військову частину на службу.

Нині комісії працюють і перші призовники вже є. Однак була і проблема. У зв’язку з медичною реформою, у військовій медичній комісії бракує лікарів. Проте нині це питання вже владнали.

Служба у Збройних силах України є обов’язковою.

Призовний вік настає у 18 і триває до 27 років. Юнаки, які пройшли відбір до лав Збройних сил України, служитимуть від року до півтора – залежно від освіти призовника. А по закінченню строку служби кожен отримає військову спеціальність.

Однак все частіше ці переваги військової служби не такі привабливі, як раніше. Нині є чимало проблем, що стосуються саме добору хлопців у Збройні сили України. Бо охочих відслужити нині стає все менше. Проте ще є ті, хто вважає своїм обов’язком усе ж таки пройти військову службу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus