USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

В Україну прибули HIMARS зі США та далекобійні РСЗВ MARS II з Німеччини, – Резніков

1 Серпня 2022 18:07
Міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну прибули чотири додаткові HIMARS зі США та німецькі далекобійні РСЗВ MARS II.

«В Україну прибув третій брат Long Hand Family – РСЗВ MARS II з Німеччини. Дякую Німеччині та особисто моїй колезі, міністру оборони Крістіні Ламбрехт за ці системи. Наші артилеристи вітають німецьких партнерів», – написав він у Твіттер.

Як пише Українська правда, Mars II/MLRS-E – реактивна система залпового вогню Mars II, що є ліцензійною копією американської M270 – РСЗВ.

Під потреби Бундесверу РСЗВ було доопрацьовано німецьким концерном Krauss-Maffei-Wegmann. Були збільшені розміри та маса.

Пускова установка являє собою 12 склопластикових напрямних для ракет: два одноразові бокси по шість ракет. Усі 12 ракет можуть бути випущені за 60 секунд.

РСЗВ оснащений новою системою управління вогнем European Fire Control System, розробленою Airbus Defence and Space. Залежно від типу боєприпасу дальність ураження становить 38-300 км.
Читати ще: Поява HIMARS в Україні посіяла страх в окупантів – ISW

«Чотири додаткові HIMARS прибули в Україну. Я вдячний президентові США Джо Байдену, міністрові оборони США Ллойду Остіну й американському народові за посилення української армії. Ми довели, що вміємо поводитися з цією зброєю. Звук залпу HIMARS став хітом цього літа на передовій!», – повідомив також Резніков.

Читати ще: Зброя, названа на честь бога війни: чому росіяни бояться і ненавидять HIMARS
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus