USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

В уряді України хочуть підвищити вартість акцизної марки на понад 60%

16 Грудня 2022 17:17
Міністерство фінансів України пропонує підвищити вартість акцизної марки, якою виробники маркують алкогольні та тютюнові вироби, на понад 60%.

Відповідні положення містяться у проєкті постанови уряду, який розробило Міністерство фінансів, пише ЕП.

Зокрема:

- вартість однієї акцизної марки для алкогольних напоїв пропонують збільшити на 0,1279 гривні – до 0,3205 гривні;

- вартість акцизної марки для тютюнових виробів, тютюновмісних виробів для електричного нагрівання (ТВЕН) за допомогою підігрівача з електронним управлінням і рідин, що використовують в електронних сигаретах, пропонують збільшити на 0,057 гривні – до 0,1484 гривні.

Підвищення ціни акцизної марки у Мінфіні пояснюють зростанням витрат на їхнє виробництво. Зокрема в 2022 році витрати на електроенергію зросли на 74%, на теплову енергію – на 17%, на опалення – на 107%, на гаряче водопостачання – на 106%, на охорону – на 6%.

Читати ще: В Україні у понад вдвічі планують підвищити ціни на електроенергію. Кого торкнеться

Крім цього, за даними Мінфіну, вартість тонни паперу, з якого роблять марки, цього року зросла на 200%, а у 2023 році очікують збільшення її вартості ще на 32,2%.

«Запровадження норм акта дозволить привести розмір плати за марки акцизного податку для алкогольних напоїв, тютюнових виробів та рідин, що використовують в електронних сигаретах, у відповідність до витрат, пов’язаних з їх виробництвом, зберіганням та реалізацією», – йдеться у пояснювальній записці до проєкту урядової постанови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus