USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.90

В міських лікарнях збільшать кількість платних послуг

11 Лютого 2013 19:00
Обслуговування громадян без місцевої реєстрації в лікарнях Луцька стане платним.
Про це розповів начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель під час підсумкової наради працівників медичної галузі міста 11 лютого.
Як розповів головний медик Луцька, за статистикою у міських закладах охорони здоров’я лікується понад 25% сільських мешканців, а це створює додаткове навантаження для медичних установ. Через це волинян, які бажають обстежитись або пролікуватись без направлення медика або без луцької прописки, муситимуть платити за ці послуги в лікарняну касу.
За словами головного лікаря Луцької міської поліклініки №2 Ганни Кравчук, платні послуги в поліклініці надають підприємствам, що організовують медогляди для своїх працівників, які працюють в шкідливих умовах.
За особистими зверненнями поліклініка може надавати платні послуги іногороднім громадянам, або категорії заможних лучан, які, наприклад, хочуть обстежити стареньких батьків на дому, - зауважила Ганна Кравчук.
Окрім того, Федір Кошель зазначив, що для добровільної передачі коштів на рахунок медичного закладу пацієнти відтепер муситимуть заповнювати відповідну заяву, яка підтверджуватиме законність благодійного внеску та не буде оскаржена прокуратурою. Такий крок медики називають переходом до страхової медицини.

До слова, платні послуги в лікарнях – узаконені, а благодійні внески, які часто доводиться платити в медичних установах – справа не обов’язкова і здійснюються за бажанням пацієнта.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
03410 Показати IP 12 Лютого 2013 00:53
агов то де прокурори
Леся Показати IP 12 Лютого 2013 07:59
А як же Конституція з безкоштовним медичним обслуговуванням?:) Да на вас у суд спокійно можна подавати і вигравати!!!
Doc до Леся Показати IP 12 Лютого 2013 12:04
Леся а Ви прочитайте Конституцію України, там і слова про безкоштовне медичне обслуговування НЕ МАЄ. ст. 49 "...У державних і комунальних закладах охорони здоров"я медична ДОПОМОГА надється безоплатно;..."
Я Показати IP 12 Лютого 2013 08:09
за бажанням пацієнта - на практиці це добровільно-примусово.
235 Показати IP 12 Лютого 2013 08:28
Не робіть "вічний начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради" Федір Кошель з цього новини! В лікарнях беруть гроші як з іногородніх, так і з місцевих пацієнтів давно та на постійній основі! Звідки ж тоді у керівництва лікарні №2 стільки будинків, машин, шуб тощо! І ще не плутайте поняття платних послуг та хабарів!
andriy1983 Показати IP 12 Лютого 2013 08:59
Це вже геть .... Просто немає слів. Що роблять наші правоохоронні органи??? Де прокуратура на такі заяви??? Якщо людина офіційно працює в місті тот відповідно і податки з її заробітку йдуть в міський бютжет , а не де приписана людина.
Дива Показати IP 12 Лютого 2013 09:26
А коли це там було безкоштовно навіть для місцевих? Навіть картку не заведуть доки не заплатиш "добровільний" внесок... Що казати про решту - аналізи, прийом, лІкування.
Знаючий Показати IP 12 Лютого 2013 09:40
А де ж обіцяне покращення? навіщо ж реформи на сотні тисяч гривень? навіщо газ за завищеними цінами? Навіщо лікарняні каси на кожному кроці в приміщеннях лікувальних закладів??? На всі ці навіщо є одне риторичне - навіщо Кошель???
Андрій Показати IP 12 Лютого 2013 09:45
Клятва Гіпократа від луцьких медиків: "Буду лікувати всіх і в тому числі сільських жителів, якщо сплатять благодійні внески і принесуть торбу мені"
ТТ Показати IP 12 Лютого 2013 12:47
Це вже повний безпредел.
Ольга Показати IP 12 Лютого 2013 13:29
А, що в лікарнях є щось безоплатне.ЧЯк в них язик повертається таке говорити там усе платне. А як, щодо порушення прав людини про добровільне пересування, коли кажуть, що прописка не відіграє ніякої ролі.Це порушення прав людини на медичне обслуговування. А,у нас взагалі є якісь права в нашій ждержаві, я думаю ні. Можливо хтось думає по іншому
Руслана Показати IP 12 Лютого 2013 15:53
Підтримую Ольгу! Про які права та законодавчі гарантії можна говорити в Україні??? Це сміх та й годі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus