USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вагітна ковельчанка померла через повільну швидку?

8 Жовтня 2011 12:33
У Ковелі пішла з життя молода вагітна жінка – очевидці кажуть, що її вкусила оса, а швидка надто довго їхала.

Нагадаємо, ця трагедія трапилась у середу, 5 жовтня. За кілька днів звістка про смерть 30-річної жінки, яка була на восьмому місяці вагітності, облетіла весь Ковель. Дитину врятуватись теж не вдалось – вона задихнулась в утробі матері.

Очевидці винять повільну швидку

За словами очевидців, цього дня між 8 і 9 ранку ковельчанка Любов Волошина привела свого 5-річного сина у дитсадок №6, що на вулиці Володимирській. По дорозі до садочка жінку за шию вкусила оса.

Коли вона з дитиною дійшла до садочка, то відчула, що їй стало зле. Про це жінка відразу розповіла працівникам закладу, які негайно викликали швидку.

І батьки, і працівники дитсадка заходились надавати першу медичну допомогу вагітній, яка допоки була при свідомості зізналась, що має алергію на укуси комах.
Для того, аби знемагаючій жінці легше дихалося, її винесли на вулицю, на свіже повітря.

Батьки вихованців цього дитсадка, які були того ранку біля помираючої вагітної, розповіли, що очікували швидку дуже довго – 20-30 хвилин.

«Швидка їхала навіть без мигалок. А в результаті вони сказали, що неправильно викликали. Ніби не зрозуміли, що жінці настільки погано», – розповіла одна з мам, яка була свідком тих подій.

У дитсадку жінку рятували, як могли

Натомість у дитсадку запевнили, що винити швидку не має у чому – медики приїхали приблизно за десять хвилин.

Проте коментувати нещасний випадок, який трапився на території дитсадка, спочатку тут навідріз відмовлялись.

«Давайте ми зробимо так. Ви звернетеся в управління освіти, там уся інформація є. Наші дівчата подавали пояснювальну записку. Для того, щоб я розказала, ви маєте взяти дозвіл в управлінні освіти, а тоді на офіційних правах я буду з вами розмовляти», – звернулась до журналіста «ВН» вихователь-методист ДНЗ №6 «Світлячок» Наталія Удачна, яка у садку нині головна, бо завідувач у відпустці.

Окрім того, вона зазначила, що не була присутня тоді, коли працівники дитсадка намагалися врятували вагітну. Проте поговорити з працівниками закладу Наталія Удачна теж не дозволила.

«Дівчата наші зробили все, що могли. Надали всю необхідну допомогу. Мама вела до нас дитину, і по дорозі сталася з нею неприємність. Вони мали право тільки викликати швидку і нічого не робити, дивитись, як людина помирає. Але вони зробили все можливе, допомагали дихати до приїзду швидкої. Швидка приїхала, надала допомогу», – пояснила жінка.

Вихователька також висловила думку, що батьки, які були очевидцями нещастя, нарікають на швидку, бо в той момент час йшов надто довго.

«Одразу швидка була викликана. Одна хвилина йшла за три, за п’ять, за десять. Люди просто бачили, що жінка помирає. Всі були в очікуванні, тому час йшов довго для всіх», – впевнена вона.

Лікарі мовчать, бо не хочуть робити шоу

А у відділенні швидкої допомоги Ковельської центральної районної лікарні за офіційними коментарями порадили звернутись до керівництва медзакладу.

Оскільки головного лікаря на місці знайти не вдалось, адже він був у відрядженні, то «ВН» звернулись до заступника головного лікаря з медичної частини Людмили Івахнюк. Проте вона була небагатослівною.

«Я не буду нічого говорити без дозволу головного лікаря. Він мене не вповноважував», – заявила вона.

«А чому я буду давати інформацію? Ми все зробили, що могли. Це є людська біда. Для чого я буду тривожити людей, давати якусь інформацію і з цього робити якесь шоу? Ну, вибачте», – висловилась Людмила Івахнюк.

«На кожен роток не наложиш платок. Їхнє право говорити», – так прокоментувала лікар нарікання очевидців на повільну швидку.

«В нас є реєстратор, який фіксує виклики у комп’ютері. В нас є підтвердження того, що ми приїхали на місце виклику за сім хвилин. Якраз це вкладається в норматив», – запевнила заступник головлікаря.

Чи була це алергічна реакція на укус бджоли або оси лікарка теж не захотіла говорити. Сказала, що не знає.

«Я вам не можу сказати. Я не знаю. Зайдіть у садок, запитайте. Перша допомога надавалася в садочку. От і все. Цього достатньо. Я звідки можу знати? Я ж там не була», – зазначила вона.

«Ми приїхали, вона була без свідомості. Якусь інформацію отримати від неї ми не могли. Наша швидка допомога надавала реанімаційні заходи. Всю інформацію ви можете отримати від медичної сестри того садочка», – сказала лікар.

Як і вихователь-методист дитсадка лікарка висловила впевненість, що нарікання людей на швидку надто емоційні.

«Правильно. Якщо люди бачать, що помирає молода жінка, то цих сім хвилин розтягнулися їм на півгодини», – висловилась вона.

До всього Людмила Івахнюк розповіла, що після смерті жінки у Ковель прибула комісія з обласного управління охорони здоров’я.

«Комісія була на вскритті. Вона піднімала всю документацію. Вона слухала записи викликів тих людей, які викликали. Ми там нічого не можемо поміняти», – розповіла лікар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Я з Луцька. Показати IP 8 Жовтня 2011 13:59
Страх.
співчуаю родині Показати IP 8 Жовтня 2011 14:33
найжахливіший пост за цей рік. просто шок.
geor Показати IP 8 Жовтня 2011 16:16
скорботно за сімю яка залишилась без мами.Коли в цій країні буде порядок і хтось за щось буде відповідати.Як коментувати подію і лікарі і виховатлі знають а врятувати життя -ні.
Життя Показати IP 9 Жовтня 2011 00:36
Швидка допомога, це не швидка допомога, а швидка дупа морга.
Віта Показати IP 9 Жовтня 2011 12:49
Оце лікарі. Ми нічого не знаємо, не за що не відповідаємо. Це людська біда. За таке треба садити, хоча б на місяць, щоб лікарі не були такими халатними. Не можна так! За одну мить не стало 2- людей. Це жах!!!! А як шкода того маленького хлопчика, якого мама вела у садок. Невже лікарі ні за що не відповідають????????????
Свідомий громадянин Показати IP 9 Жовтня 2011 16:54
Що в нас за дурна країна. Ніхто нічого не знає, ніхто нікого ні на що не уповноважував... Та бой вашу мать якого йуха такі істоти займають свої посади. Терміново треба вводити смертну кару.
Наталя Показати IP 10 Жовтня 2011 08:49
Дуже шкода!!! Мої співчуття
света Показати IP 11 Жовтня 2011 22:33
дуже шкода. Вона була моєю сусідкою моя сімя вся плакала.Правду знає тільки Бог.І всі хто був там ,хто говорить не правду дадуть відповідь перед Богом.Івзагалі якщо нема любові ми не зрозуміємо наскільки людині погано і вона потребує допомоги.шкода дитину і тата .Це велике горе для них.
Марина Показати IP 12 Жовтня 2011 10:49
Я її племінниця,і нам усім не віриться що її немає,це як страшний сон для нас.А швидка дуже довго їхала(((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus