USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Вагнерівці» не будуть виходити з Бахмута, Пригожин шукає винних у провалі, – ГУР

5 Травня 2023 17:42
Слова засновника ПВК «Вагнера» Євгена Пригожина про так званий «вихід» з Бахмута лунають на фоні того, що він не може захопити місто. Ця заява була зроблена не через «снарядний голод», а через намір зняти з себе відповідальність за невдачі.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Черняк у коментарі «РБК-Україна».

«Пригожин не буде виводити «вагнерівців» із Бахмута. Ці заяви зроблені ним на фоні того, що він не може виконати чергову обіцянку – захопити Бахмут до 9 травня. Тому він зараз намагається зробити когось винним у цьому, адже він зараз розуміє, що вже не може дотриматися свого слова», – зазначив Черняк.

При цьому Черняк звернув увагу, що у «вагнерівців», звичайно, є зараз певні проблеми з забезпеченням боєприпасами.

«Але скільки б їм не давали – їм не буде достатньо. Тобто чим більше їм дають – тим більше їм потрібно і тим більше їм хочеться отримувати», – зазначив представник ГУР.

Речник Східного угруповання військ ЗСУ Сергій Череватий в коментарі виданню звернув увагу, що заява Пригожина ніяким чином не пов’язана з так званим «снарядним голодом» у «вагнерівців». Причина тут в іншому.

«Понад місяць тому ми робили припущення, що якщо у «Вагнера» збережеться така динаміка втрат: 100 людей вбитими і більше за добу і не відновиться джерело поповнення, яке вони брали з російських в’язниць, то в найближчому майбутньому вони будуть знищені. Так і виходить, тому це ніякий не «снарядний голод», про який Пригожин говорить. Оскільки лише за цю добу 520 разів в Бахмуті й околицях було завдано удари по нас артилерією різних типів», – пояснив Череватий.

Він наголосив, що такій заяві ворога сприяють героїзм і подвиг наших воїнів, які знищують «Вагнера» і добивають його.

«Це досягнення наших Збройних сил, Нацгвардії, ДПСУ, ССО, загалом всіх Сил оборони, які виконували і виконують свої обов’язки на Бахмутському напрямку. Саме те, що вони знищували величезну кількість ворога щодоби, в першу чергу там найбільше – це підрозділів «Вагнера» – оце першопричина всіх цих заяв», – акцентував Череватий.

За його словами, Пригожин вже місяць намагається привернути увагу такими «фріковськими заявами», оскільки розуміє, що не зможе якось надалі виправдовувати невдачі й неможливість досягнення взяти на себе військове зобов’язання.

А заступниця міністра оборони Ганна Маляр заявила, що російсько-окупаційні війська все ще з усіх сил намагаються взяти Бахмут під контроль до 9 травня.

Нагадаємо, уночі 5 травня власник ПВК «Вагнер» Євген Пригожин опублікував відео з тілами «вагнерівців», які, за його словами, померли 4 травня через нестачу боєприпасів. На тлі трупів найманців він накричав на міністра оборони Росії Сергія Шойгу та начальника Генштабу РФ Валерія Герасимова.

А вдень на каналі Пригожина опублікували ще одне звернення: він анонсував, що 10 травня виведе «вагнерівців» із Бахмута через нібито «снарядний голод».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus