USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Вбивали на вулицях, бо так хотілось: акторка розповіла про жорстокість росіян під Києвом

28 Березня 2022 01:24
Росіяни вбивали селян та, прикриваючись українцями, обстрілювали Бучу та Ірпінь на Київщині.

Про це розповіла українська акторка Анастасія Пустовіт, яка два тижні провела в окупації росіян у селищі Немішаєве під Києвом, повідомляє Укрінформ із посиланням на Медіа Центр Україна у Львові.

«Перша колона російської техніки, яка зайшла в Немішаєве, налічувала 40 одиниць. Ми не могли покинути штаб, і тому три доби семеро людей лишались у штабі і просто чекали, коли нас усіх вб’ють. Під’їхав танк під двері будинку культури, де був штаб, і розстріляв вулицю, і будинки, які були поряд, щоби люди не чинили спротиву і не виходили. Людей на вулицях вбивали, бо їм (росіянам, – ред.) так хотілось. Люди, які надходили до нас пораненими, – всі звичайні селяни. Росіяни поставили поруч техніку і, прикриваючись нами, обстрілювали Бучу та Ірпінь», – сказала Пустовіт.

Вона уточнила, що 24 лютого, коли почалася війна, вирішила переїхати в Немішаєве до батьків. Селище розташоване приблизно за 10 км від Бучі та за 13 км від Бородянки з іншого боку.

26 лютого у місцевому будинку культури організували власний волонтерський штаб, в якому допомагали і забезпечували громаду речами першої необхідності.

За словами Пустовіт, уже 3 березня в штабі почали з’являтися перші поранені, рани зашивали лікар-анестезіолог і ветеринар, які теж перебували в штабі. А робили шви звичайною рибальською волосінню, яку напередодні замочили в спирті.

Читати ще: «Ми живі і наше пекло продовжується»: повідомлення синові від матері з окупованого Маріуполя

Коли почалися перші перемовини про «зелені коридори», акторка з родиною вирішила тікати з окупації. Під обстрілами їм вдалося вирватися з Київщини.

«Ми почали виїжджати на свій страх і ризик. Було повідомлення, що відкриваються «зелені коридори» і буде режим тиші. Але поки ми їхали, не було жодного режиму тиші. Десь стріляли, ми бачили в кюветах розстріляні автівки з написами «діти». Ми знали, що перед нами колону розстріляли, а коли приїхали, то дізнались, що після нас теж колону розстріляли», – додала Пустовіт.

Як повідомляли, 13 березня в Ірпені окупанти розстріляли автівку двох журналістів New York Times. Один загинув, другого доставили у лікарню.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus