USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вбивство матері та доньки у Луцьку: що робити, коли стаєш жертвою сімейного насилля

22 Липня 2021 08:44
Моторошне вбивство сталося у Луцьку у ніч на 20 липня. 62-річний Василь зізнався сусідці, що зарубав сокирою свою колишню дружину та доньку. А до того він роками знущався з них.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Сусідка хутко викликала поліцію і чоловіка затримали. Потім у квартирі виявили вбитих жінок. Копи одразу затримали ймовірного убивцю. Коли зайшли до квартири, то дійсно побачили закривавлені тіла 56-річної жінки та її 22-річної доньки.

Дехто приголомшений таким моторошним убивством, утім сусіди, які живуть ближче, кажуть, що до трагедії йшло давно. Адже піднімав руку на близьких чоловік роками. 5 років тому подружжя розлучилося, однак продовжували жити під одним дахом.
"Крики, скандали, ми вже звикли до тих криків. Просто не було куди подітися і вони так жили, вона сама працювала, він ні копійки не давав", — говорить сусідка.

Працювала пані Майя в управлінні статистики, донька вчилася в університеті. Натомість Василь сидів вдома без роботи і часто був агресивним навіть до сусідів.

Поліція не раз навідувалася до родини. Торік за завдання ушкоджень, побої та мордування колишньої дружини та доньки на чоловіка відкрили провадження. Суд призначив штрафи на понад 2 тисячі гривень та відпустив під особисте зобов’язання.

Читати ще: У дочки – перерізане горло, в дружини нема обличчя: подробиці моторошного вбивства у Луцьку

"Після цього також ще двічі викликала жінка поліцію про вчинення ним домашнього насильства, але відмовлялася писати заяви", — зазначає речниця Нацполіції Волині Ольга Бузулук.

Не мовчати, звертатися до поліції і обов’язково зазначати, що вчиняється саме сімейне насилля, радять юристи. Тоді має приїхати група швидкого реагування.

"Група швидкого реагування може вручити кривднику прокол про адміністративне правопорушення або терміновий заборонний припис. Заборонити йому наближатися у житло, навіть якщо право власності належить лише кривднику", — пояснює юристка Ліана Диновська.

Але цей припис лише на 10 днів. Якщо ж іншого житла у потерпілих немає, юристи радять звертатися до кризових центрів. Вони є у кожній області і можуть прихистити жертв домашніх тиранів.

Чоловікові, який зарубав колишню дружину і доньку у Луцьку, загрожує довічне ув’язнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 22 Липня 2021 09:21
Коротше, як було глухо так і є. Тим адмін протоколом можете підтертися. Припис на 10 днів, ну дасть відстрочку, та й приписів таких не багато виписується. В кризовому центрі , до речі де він в Луцьку?, можна перебувати максимум 2 місяці, а далі що? Оренда житла всім по кишені? Та ще й орендар повністю залежить від примх господаря, в будь-який момент можуть вказати на двері чи підняти плату. Вчились би як такі проблеми вирішують в інших країнах, а не безкінечно п....діли. І впровадили б замісь припису на 10 днів хоча б місяць тюрми з обов»язиковою трудотерапієб, то може бажання руками махати у виродків би зменшилось.
Анонім Показати IP 22 Липня 2021 09:37
Закони в нас не діють!Коли стається біда,тоді тиждень проводять "заходи" і знову все затихає.Реально закони ніхто не виконує,не поліція,не інші посадові особи.
Анонім до Анонім Показати IP 22 Липня 2021 10:18
Нема дієвого закону. В нас можуть робити до кривавих синців, гематом, чи навіть тріщин кісток, струсу мазку і це буде кваліфікуватись «легкі тілесні”, що карається штрафом. А якщо це відбувається в сім»Ї, то якого х...ра взагалі дуже довго каліфвкувплось як «сімейні відносини» і було фактично безкарно, сміхотворне адмін -відповідальність. Ніби за порогом у сім‘ї навіть ті недолугі закони що є в державі перестають діяти. Позорище, “європейська “ б..дь держава, а гірше, як у мусульманських(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus