USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вчені з'ясували зв'язок між їжею та розвитком раку

7 Травня 2021 16:58
Вживання червоного м’яса може провокувати розвиток колоректального раку.

До такого висновку прийшли експерти Всесвітнього фонду з вивчення раку (World Cancer Research Fund), передає УНН.

Справа в тому, що в процесі приготування червоного м’яса за високих температур формуються різні канцерогени, зокрема – гетероциклічні ароматичні аміни (ГАА) та поліароматичні вуглеводні (ПАВ).

«Низкою спеціальних досліджень було встановлено позитивну кореляцію між високим рівнем споживання червоного м’яса (в порівнянні з низьким рівнем споживання) і ризиком розвитку колоректального раку», – йдеться в повідомленні.

Перероблене червоне м’ясо також є джерелом N-нітрозоз’єднань (також присутні в тютюновому димі – ред.), які можуть мати канцерогенний потенціал, розповіли фахівці.

Поряд з цим експерти з’ясували, що «захистити» організм від розвитку колоректального раку можуть молочні продукти. Через наявність в них кальцію, лактоферину, вітаміну D і різного роду бактерій, які продукують молочну кислоту. Збільшують біодоступність кальцію казеїн і лактоза, що містяться в молоці, кажуть фахівці.
До слова, МОЗ України рекомендує українцям з’їдати не більше 500 гр червоного м’яса на тиждень.

Довідково

Червоне м’ясо – всі види м’яса (м’язової тканини) ссавців, включаючи яловичину, телятину, свинину, ягнятину, баранину, конину і козлятину.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
олігарх Показати IP 8 Травня 2021 08:25
Тому мясо їсти шкідливо і аморально людям з доходом менше 3 000 гр.
дохтор Показати IP 10 Травня 2021 00:09
а краще їсти амно олігархів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus