USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Велика Британія попросила EBU ще раз розглянути Україну як місце проведення «Євробачення-2023»

6 Липня 2022 23:43
Велика Британія звернулася до Європейської мовної спілки (EBU), яка займається організацією конкурсу «Євробачення», з проханням ще раз розглянути Україну як місце проведення пісенного заходу.

Про це 5 липня під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським заявив прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Відповідна інформація з’явилася на офіційному сайті британського прем’єра, передає ТСН.

Нагадаємо, нещодавно в EBU заявили, що в Україні не може бути проведено конкурс, зазначивши, що через війну неможливо гарантувати учасникам та гостям безпеку. Зі свого боку, міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заявив, що Україна не згодна з таким рішенням та вимагав додаткових перемовин.

Ткаченко підготував звернення до ЄМС, яке також підписали переможниця «Євробачення-2004» Руслана Лижичко, фронтмен гурту Kalush Orchestra Олег Псюк та голова правління АТ «НСТУ» Микола Чернотицький. Утім організатори не змінили свого рішення.

Нагадаємо, 14 травня гурт Kalush Orchestra посів перше місце і приніс третю в історії перемогу України в Євробаченні. 10 червня Кабінет Міністрів створив організаційний комітет з проведення в Україні у 2023 році пісенного конкурсу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus