USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Венеція першою у світі братиме в туристів гроші за вхід

1 Липня 2022 23:03
Із січня 2023 року італійська Венеція планує стягувати у відвідувачів плату за вхід – вона стане першим у світі містом, що має таке правило.

Як повідомляє «Європейська правда», про це 1 липня оголосила міська рада Венеції.

Відповідно до ухваленого у четвер рішення міськради Венеції, з 16 січня 2023 року вхід до міста буде платним і становитиме від 3 до 10 євро залежно від пори року.

У місті також з’являться уповноважені інспектори, які матимуть право зупиняти туристів і вимагати в них підтвердження оплати входу. У разі порушення відвідувачам Венеції загрожує штраф.

Зібрані кошти будуть скеровані на зменшення вартості прибирання сміття у Венеції – ціна цієї комунальної послуги в місті вища, ніж в інших місцях Італії.

Водночас туристи, які прибувають до Венеції на одну ніч, жителі міста, а також їхні гості можуть не платити за вхід – для цього вони зможуть завантажити зі спеціальної платформи (яка буде готова до кінця 2022 року) сертифікат.

«Мета (ініціативи) – відохотити одноденний туризм у певні пори року та заохотити багатоденний туризм відповідно до витонченості та унікальності міста», – зазначають у міській раді Венеції.

Минулого року Італія заборонила великі круїзні лайнери з Венеціанської лагуни, щоб захистити це місце від надмірного туризму, що може бути лише першим кроком у спробі відновити та регулювати масовий туризм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Петро Показати IP 2 Липня 2022 06:48
Першим таким містом є Шацьк, де вже беруть гроші за в'їзд, правда називають його по-іншому, там приплели екологію, але суть та сама

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus