USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Ветли і Ярівка: на Волині ще дві парафії перейшли в ПЦУ

22 Червня 2022 07:50
До Управління Волинської єпархії ПЦУ звернулися представники громад із Луцького і Камінь-Каширського районів, які раніше були в МП.

За повідомленням канцлера єпархії протоієрея Миколи Цапа, після парафіяльних зборів, що переважною більшістю голосів вирішили вийти з юрисдикції московського патріархату і возз’єднатися з Православною церквою України, віряни парафій Воздвиження хреста Господнього села Ярівка Горохівського деканату та Святителя Миколая Чудотворця села Ветли Камінь-Каширського деканату звернулися до митрополита Луцького і Волинського Михаїла з відповідними проханнями, інформують на сайті Волинської єпархії ПЦУ.

На жаль, настоятелі цих парафій не підтримали свідомий вибір своїх вірян, тож найближчим часом тут розпочнуть служіння інші душпастирі.

Читати ще: «Іду в церкву, а Бога там немає». Волинське село хоче перейти з московської церкви в ПЦУ, священник погрожує

Отже, станом на 21 червня 37 парафій приєдналися до Волинської єпархії ПЦУ після початку масштабної війни Росії проти України і загалом 118 – після одержання Томосу про визнання автокефалії Правславної церкви України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus