USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.78 9.90

В'язальний батальйон: у Володимирі рукодільниці сплели понад 400 пар шкарпеток для захисників

29 Грудня 2023 08:42
Від січня 2023 року при бібліотеці-філії №2 КЗ «Володимирська публічна бібліотека» діє творча майстерня «П’ятниця».

Упродовж року близько двадцяти жінок-рукодільниць з-поміж місцевих мешканців і внутрішньо переміщених осіб приходять щоп’ятниці у книгозбірню, аби поспілкуватись та сплести шкарпетки для бійців ЗСУ. Про це інформують у міській раді Володимира.

За цей час вправні руки учасниць творчої майстерні сплели 403 пари теплих шкарпеток, які волонтери доправили військовослужбовцям на передову. У кожну пару різнобарвних шкарпеток жінки вкладають частинку своєї душі та любові, заряджаючи їх на перемогу.

Читати ще: «Швейна рота»: луцькі майстрині виготовляють адаптивний одяг для поранених бійців

Нитки майстрині отримують, розпускаючи в’язані шарфи, шапки, светри, які приносять небайдужі мешканці до бібліотеки, або ж шукають потрібні речі у магазинах вживаних речей.
А нещодавно майстерня отримала справжній скарб із Норвегії від колишньої учениці ліцею №5 ім. А. Кореневського Іванни Захарди – аж п’ять ящиків якісної пряжі! Отримували нитки й від волонтерів з Івано-Франківська та Запоріжжя.
Окрім в’язання, активістки творчої майстерні збирають одяг і засоби гігієни для бійців, які лікуються у госпіталях. До кожної пари шкарпеток жінки кладуть маленький сюрприз: цукерки, дитячі малюнки та поробки, ляльки-обереги, а також молитви, які пише від руки майстриня Валентина Марчак.
Читати ще: Удень ліквідовує аварії на газогоні, а вночі шиє теплі устілки для військових: історія волонтерки з Нововолинська

Тож шкарпетки, які отримують бійці, – це не лише тепло для їхніх ніг, але й моральна, емоційна підтримка, а також нагадування суспільству про потребу в посильній допомозі від кожного з нас.
Творча майстерня у бібліотеці-філії №2, що у будинку на вулиці Луцькій, 105/2, відчиняє двері щоп’ятниці з 14:00 до 15:00. Тож охочі долучитися до «в’язального батальйону» можуть приходити, прихопивши шпиці та гарний настрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus