USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Від ракетного удару по багатоповерхівці у Запоріжжі загинула людина, ще 25 поранено

22 Березня 2023 14:40
За попередньою інформацією внаслідок влучання російської ракети в багатоповерхівку в Запоріжжі постраждали 26 людей, 1 із них померла у лікарні.

«Під обстріл цієї підступної наволочі потрапили два дев’ятиповерхових будинки з мирними людьми.

На жаль, одна постраждала людина, яка перебувала у важкому стані, загинула.

За оновленою інформацією, зараз у лікарнях знаходиться 25 людей. 3 людини – у важкому стані, 19 – у середньому, 3 – у легкому (з них двоє дітей)», – повідомляє секретар міськради Анатолій Куртєв.

На місці працюють рятувальники ДСНС та міської аварійно-рятувальної служби, медики, психологи, працівники соцзахисту, волонтери, міська асоціація шелтерів.

Як уточнили УП в обласній адміністрації, ракета влучила у стик двох будинків.

Наразі міська влада направить у будинок комісію, яка буде визначати подальшу придатність усіх помешкань до подальшого поживання. Там, де вибуховою хвилею винесли вікна, їх замінять. Мешканців квартир, де винесло стіни – відселять.

В ОВА зазначили, що місце для відселення є. Зокрема, є вільний житловий фонд у модульному містечку, яке будували ще у 2014-15 роках для переселенців. Воно наразі заповнене на приблизно 30%.

Також влада опрацьовує питання про надання компенсацій людям, чиє житло постраждало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus