USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Від Романюка вимагають прибрати сніг

2 Грудня 2010 07:15
Один з депутатів Луцької міської ради вважає, що на території одномандатного мажоритарного виборчого округу №5 міста Луцька за його оцінкою, роботи з розчищення проїзної та пішохідної частини практично не велися.
Про це йдеться у депутатському зверенні Андрія Калахана (ВО "Свобода")на ім’я луцького міського голови Миколи Ромнаюка, повідомили у цій політичній силі.
У зверненні йдеться: "27-28 листопада у місті Луцьку випав сніг. Проте станом на 20 годину 29 листопада залишалася значна кількість снігу на вулицях і провулках міста, в тому числі й на тих, що входять до одномандатного мажоритарного виборчого округу №5. За моєю оцінкою, та оцінкою лучан, з якими я спілкувався роботи з розчищення проїзної та пішохідної частини практично не велися».
«Як наслідок, виникли значні проблеми у лучан щодо доступу об'єктів соціального призначення: медичних закладів та дитячих садочків, шкіл та вищих навчальних закладів, зупинок громадського транспорту та автостанцій тощо», - каже Калахан.
«Неприбрані від снігу вулиці уповільнюють рух транспорту сприяють утворенню вуличних заторів, ожеледиця на тротуарах створюють передумови підвищення рівня побутового травматизму», - додав депутат.
Андрій Калахан вимагає терміново організувати роботи з розчищення від снігу та льоду вулиць та провулків міста в цілому і території одномандатного мажоритарного виборчого округу №5 зокрема.
Депутат просить звернути особливу увагу на забезпечення безперешкодного доступу до об'єктів соціального призначення на території округу №5: загальноосвітньої школи №2, Луцького національного технічного університету, автобусної станції №2, дошкільних навчальних закладів №12, №39 і №50, Волинського обласного протитуберкульозного медичного об'єднання, храмів, аптек, зупинок громадського транспорту.
Калахан також вимагає у мера Луцька встановити винних посадових осіб у безвідповідальному ставленні до своїх обов'язків, котрі зобов'язані забезпечити своєчасне прибирання та видалення снігу з вулиць міста, та вказати їм на неприпустимість такої бездіяльності у майбутньому.
"Хоча луцький мер Микола Романюк оцінив роботу комунальних служб із прибирання снігу на "4", я навіть трійку їм не можу поставити. Міська влада повинна зрозуміти: якщо вулиці від льоду і снігу не розчищають належним чином, то збільшується травматизм. А це додатковий тягар не лише на плечі луцьких сімей, а й на бюджет", - зазначив депутат Луцької міськради.

Довідково:

У виборчий округ №5 входять:

- вулиці Бабушкіна, Баранова (непарна сторона від №15 до кінця, парна сторона від №10 до кінця), Березова, Боткіна, Вербова, Вересая, Вериківського, Вишенського, Вільямса, Гастелло, Гірна (непарна сторона від №31 до кінця, парна сторона від №2А до кінця), Гончарівка, Городецька, Грабова, Дмитра Донцова, Івана Богуна (перейменовано з Романа Шухевича), Каштанова, Квітова, Кірова, Красовського, Левітана, Лермонтова, Лисенка (непарна сторона від №19 до кінця, парна сторона від №28 до кінця), Львівська (непарна сторона від №1 до №35А включно, від №65 до кінця, парна сторона), Макаревича, Маковського, Малинова, Малоомелянівська (непарна сторона від №57 до кінця, парна сторона від №72 до кінця), Мечникова, Мурашка, Наталії Ужвій, Олени Кульчицької, Павлова, Партизанська, Патона, Пирогова (непарна сторона від №17 до кінця, парна сторона від №18 до кінця), Потебні (непарна сторона від№1 до №29 включно, парна сторона від №2 до №32 включно), Революційна, Сєченова, Смирнова, Станіславського (парна сторона від №2 до №12 включно), Степова (непарна сторона від №11 до кінця, парна сторона від №34 до кінця), Тарасова (непарна сторона від №1 до №17А включно, парна сторона від №2 до №22 включно), Тополева, Трутовського, Тургенєва, Філатова, Ярослава Стецька;

- провулки Грінченка, Дмитра Донцова, Красовського, Львівський, 1-й Малоомелянівський, 2-й Малоомелянівський, 3-й Малоомелянівський, 4-й Малоомелянівський, 5-й Малоомелянівський, 1-й Степовий, 2-й Степовий, 3-й Степовий, 4-й Степовий, 1-й Трутовського, 2-й Трутовського, 3-й Трутовського.

- обласне територіальне медичне протитуберкульозне об’єднання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
дідо Показати IP 2 Грудня 2010 07:35
пять років у міськраді була більшість від БЮТ...і тепер знову бютоголові "розчищають" сніг... ...Пі.Сі. у земельній комісії ТРИ з пяти є дупутатами від БЮТ... ГАНЬБА...
міля Показати IP 2 Грудня 2010 07:49
А цей Клохан хоч раз лопату взяв у руки?
sasha Показати IP 2 Грудня 2010 08:57
.....травматизму», - доав депутат.
Калахан №6 Показати IP 2 Грудня 2010 09:25
Клоун є клоун!!! ТЕПЕР У МІСЬКРАДІ У НАС ВЖЕ ТОЧНО 2 КЛОУНИ - козюра і калахан!!! Мало дали ..люлей на футболі. Треба було б ще підкинути!!!
Є Показати IP 2 Грудня 2010 09:35
Подивіться що робиться у Європі. І не зрівняти наявність техніки у них і у нас!!! А на рахунок КЛОУНІВ погоджуюсь!!! Дупутатом бути не значить просто базікати і розводити теревені!!!
Є Показати IP 2 Грудня 2010 09:43
І ще одне особисто для п.Калахана, п.Козюри та інших розумників! А що Ви робите, крім писанини, для того, щоб у МЯРа не було таких проблем? Можливо на сесії проголосуєте про виділення додаткових коштів на зимове утримання міста? Чи на закупівлю нової техніки? Слабо!!! А писати всі вміють, РОБИТИ треба, ПІАРЩИК ХРЕНОВ!!!
Mirna Показати IP 2 Грудня 2010 10:31
а я за) я там живу)))) на моїй вулиці не завадило б прибирання))))
Zheniok до Mirna Показати IP 2 Грудня 2010 12:36
во-во, я сам не проти шоб Сосновський, який обирався в мене на окрузі, зробив шось подібне, тільки від нього хер дочекаєшся,а тут хоч рачки повзай
ОТР Показати IP 2 Грудня 2010 10:47
Калахан, правильно - вулиця Ярослави Стецько, а не Ярослава Стецька. Розпитай, що вона за одна.
дідо Показати IP 2 Грудня 2010 11:01
до ОТРи.безграмотного ..правильно Ярослав Стецько, а вже потім його дружина взяла його імя...
Лучанин Показати IP 2 Грудня 2010 11:03
Я не живу на території цього округу, однак цілком згідний, що місто не прибрано від снігу вчасно. А тепер вже занадто пізно й складно. А окремим коментаторам раджу згадати ситуацію колди Шиба парк косив, а техніка зеленого господарства на дачі в Савчука працювала. Отож мабуть вам усім хочеться поставити і депутатів до лопати, а тим часом техніку на свої ділянки!?
Андрій Лучик Показати IP 2 Грудня 2010 11:15
Андрію, може досить піаритися? Вибори скінчилися. Пора працювати.
Калахан Андрій до Андрій Лучик Показати IP 2 Грудня 2010 13:30
1. Дай визначення терміну "піаритися". 2. Що у твоєму розумінні "працювати". 3. Депутатський запит і депутатське звернення - інструменти впливу депутата, регламентовані законом "Про статус депутатів місцевих рад".
Не Лучик до Калахан Андрій Показати IP 2 Грудня 2010 14:01
Та все дуже просто. Усі розумні люди - тобто і ви в тому числі - добре розуміють, що такі запити ніякого практичного наслідку не мають. По закону голова має відповісти. Відповість приблизно так: "розглянувши ваш запит, повідомляємо вам що ми й так робимо все що в наших силах. Не подобається - хай рада виділяє більше грошей на ЖКГ" Правий тут Романюк чи ні - питання зараз десяте. Тому й кажуть вам - такі запити, та ще й негайне їх поширення в пресі - не більше ніж самопіар. Причому - не зовсім зграбний.
Журналіст-шмурналіст Показати IP 2 Грудня 2010 11:19
ВИ мені інше поясніть: нащо Калахан системно мочить свого патрона (власника ресурсу ВІП) Миколу Романюка? Це Романюк настільки демократичний чи Калахан настільки нахабний?
Zheniok Показати IP 2 Грудня 2010 12:28
не розумію притензій до Калахана, на округу де він обирався міська влада не прибрала сніг, він як представник тих людей вимагає той сніг прибрати, в чому проблема? депутат має діяти, якось інакше? Калахану+
Микола до Zheniok Показати IP 2 Грудня 2010 14:06
Та претензія одна: непонятно чи Калахан ходив до ЖКГ і вимагав почистити район, непонятно, чи Калахан вислухав комунальників і спробував допомогти чимось (скажімо як депутат поговорити з Кубіцьким і попросити його дати на району одну-дві додаткові машини і людей), непонятно чи Калахан розробив якесь рішення ради аби надалі комуналка працювала краще. Взагалі - непонятно чи Калахан відбиває якогось дупля у тому як працює господарство міста! АЛЕ ПОНЯТНО ЩО КАЛАХАН НАПИСАВ ЗВЕРНЕННЯ МІСЬКОМУ ГОЛОВІ, ПРО ЩО ПОСПІШИВ УСІМ ЧЕРЕЗ ПРЕСУ РОЗКАЗАТИ. Від того звернення нікому тепліше і комфортніше не стане.
Zheniok до Микола Показати IP 3 Грудня 2010 10:44
ну це вже по суті, тут погоджуюсь
Свєточка-конхвєточка Показати IP 2 Грудня 2010 13:51
А на моєму Вишкові зроду-віку не чистять вулиць від снігу. Та й нащо? До весни розтане... Калахана - до нас!
павло до Свєточка-конхвєточка Показати IP 2 Грудня 2010 14:07
Ви хочете, аби ваш депутат написав звернення Романюку? ви вважаєте, це вам допоможе. Так зверніться до свого депутата! Он Калахан же каже - "до мене звернулися".....
Добрий Гагатек Показати IP 2 Грудня 2010 13:56
Я теж не бачу приводу на "наїзд" на Калахана! Виходячи зі своїх повноважень ВІН один хоч рота відкрив, а ВСІ "властьімущі" тупо ігнорують ЖАХ в місті. За те, що "неочікуваний прихід сніжної пори" поставивив місто раком повинен хтось відповідати! Особисто мені важко по вулиці ходити за таких "слизьких" обставин, а що пенсіонерам тоді - чекати поки розтане?! При Шибі хоч кілька маленьких китайців місто (пішохідне) чистили! Хтось їх цього року бачив? Вже списали? В Луцьку - СРАКО-ПАД!
правдолюб Показати IP 2 Грудня 2010 14:11
трева відмітити що як ви не говорили но при шиві було краще може вернути Стема з Тернопля
Добрий Гагатек Показати IP 2 Грудня 2010 15:07
я не вірю в "добрих" і "поганих" феїв! майдан похоронив усі паростки надій про зміни на краще(постмайдан). я ХОЧУ, щоб нам не брехали перед виборами про покращення життя вже завтра, бо сьогодні знаходиться маса пояснень ("галімих отмазок") чому не прибрана, щонайменше, одна центральна вулиця міста!!! - бо нема грошей, - бо нема техніки, - бо нема кому... (для чого "обіцяльникам" лізти у владу аби керувати "безгрошовим атехнічним ніким"??? (тут риторика!) Пи.Си. Стем - ще той громадський діяч! Дякуєммо!
Oper Показати IP 2 Грудня 2010 18:04
Бумага витримає все......а де реальні справи депутата? Достав......він шось реальне зробив? А бумажку написати будь-хто може.....словами робота не робиться...депутат-клоун, сорі, далі буде знову лист-звернення що людей затопляє і т.д. клоун - не більше...
СН до Oper Показати IP 3 Грудня 2010 01:05
Що, по-вашому "реальні справи депутата", виходячи з чинного законодавства?
Man Показати IP 2 Грудня 2010 19:10
Вибрали ДЕБІЛІВ,тепер маєте нерозчищені вулиці! А їм,бикам,плювати на вас всіх!
ЛітРедактор Показати IP 2 Грудня 2010 22:08
Наше місто було "все гауніше і гауніше", а тепер - все сніжніше і сніжніше))) По цимбалах, хто мер - тягне ковдру на себе, а на людей - плювати!!!!Вони й пішки то, певно, ніколи не ходили по кучугурах і ...ракопадові...І гума у їхніх іномарках за рахунок держави вчасно поміняна
Dyssja Показати IP 2 Грудня 2010 22:16
та біля палітєха всі останні 5 років що я там вчилась був страшенний гололед що виходячи з маршрутки можна зразу лягти під маршрутку.
))) Показати IP 3 Грудня 2010 18:18
спокійно! прийде весна, сніг розтане ;-) поки що - за смаком - можете обирати - санки, лижі, ковзани, кому як краще.
Юрій Ричук до ))) Показати IP 3 Грудня 2010 18:19
Де це так довго пропадав носій звання "Наіронічніший коментатор ВН"? ;-)
Наіронічніший коментатор ВН до Юрій Ричук Показати IP 3 Грудня 2010 20:58
Оце все базікання - ні до чого. Є алгоритм: дивимось в інтернеті прогноз погоди - обіцяють через пару днів сніг. Що робимо? Збираємо сесію, міряємо зрост депутатів та підбираємо індивідуальний засіб праці - лопату. Пішов сніг. Депутат із лопатою йде на свій округ та НА ВЛАСНОМУ ПРИКЛАДІ показує мешканцям, як треба діяти. А ось комунальщики у цей час забезпечують своєчасне доставлення піску та вивіз зібраного (прибраного) мешканцями снігу. Депутат - гуртуй громаду! Це - пряма дія. Це - зробити для себе, коханих. І повірте, з кожного будинку знайдеться небайдужих 4-5 чоловік, які реально візьмуть у цьому участь. А дітям тільки покажи - вони самі перетворять прибирання снігу на веселу гру. І жити стане краще, і смітити собі під носом не будуть, бо це не "калхознає" - а моє подвір'я, моя вулиця. Виховання у виборцях відповідальності на рівні із владою за те місце, де ти живешь - це крок до нормального здорового суспільства. І не важко депутату пройтись по хатах та запросити на допомогти йому у цій важливій для всіх городян справі. Чи я написав "утопію"? )
Місцевий Показати IP 3 Грудня 2010 21:41
Калахан хоч під носа Романюку не побоявся бумажку всунути з претензією, особисто я його (Романюка) вже третій день згадую, як тільки з двору виїджаю, давно такого бардака не було, і, зауважте, не в жовтні-листопаді - в грудні, зима терпіла до останнього. Калахан + Романюк - сором!
Нік Показати IP 4 Грудня 2010 00:38
Чого вчепились до Романюка, він не по по снігу, він по ,,людяності та порядності,. Ждемо весни...
Кутузов Показати IP 4 Грудня 2010 11:58
Дивним видається мовчання другого завзятого борця та автора усіляких запитів. Мабуть "заказухи" нема і не світить заробити чи патрона боїться зачепити? А як же лучани? Вони ціми вулицями ногами ходять, правда певна кількість вже на милицях, але це - статистика.
Микола Показати IP 9 Грудня 2010 16:02
Брехня! Живу по сусідству з Калаханом, так Львівська чи найкраще розчищається в місті

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus