USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Відчуй силу роду»: у Луцьку масштабний перформанс на підтримку сиріт

8 Листопада 2018 17:48
Масштабний перформанс на підтримку сиріт в рамках соціального благодійного проекту «Відчуй силу роду» відбудеться у Луцьку 13 листопада. Захід відбудеться за підтримки управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради спільно культурно-розважальним центром «Адреналін Сіті» та спільно з художницею та авторкою ідеї Олею Бартиш, йдеться на сайті Луцької міської ради.

Початок заходу – 16.30 год.

Місце: Музей сучасного українського мистецтва Корсаків ( КРЦ «Адреналін Сіті», вул. Карбишева, 1 )

Захід відбудеться в рамках «Бієнале довіри».

О 16.30 відбудеться прес-конференція з авторами ідеї та організаторами.

О 17.00 відбудеться масштабний соціальний перфоманс, в рамках якого буде створено модель роду сьомого покоління – «крила роду».

Мета проекту – нагадати людині про велич її роду, походження, коріння. Автор ідеї проведення перфомансу художниця Ольга Бартиш запропонує кожному відчути свою належність до роду. Кожен охочий може опинитися попереду, на «місці птаха», обернутися до роду обличчям і відчути скільки людей долучилися до його створення, яку силу кожен з нас має у собі. На місці «я» людина стоятиме кілька хвилин. Вона матиме навушники, де буде відповідний текст та музика для кращого налаштування відчуттів. Режисер кожного разу даватиме знак всьому роду, що на «я» хтось встав, аби вони поклали руку на плече тому, хто попереду і максимально «включилися», зосередились на тому, хто стоїть на центральному місці. І думками послали йому любов.

Підтримати соціальний проект зможуть усі охочі. Учасники відчують наскільки ми є одне ціле. Бо усі ми пов`язані у третьому, п’ятому, сьомому коліні. Для того, щоб Ти народився сотні років свої долі та енергії поєднували десятки тисяч людей. Вони створили Твоє минуле, що не залежно від того, яким воно було і ким Ти став сьогодні, може бути твоєю силою.

Наскільки цей проект є масштабним, кожен зможе відчути на собі.

До участі у «крилах» запрошуються молоді люди, які росли без батьків, люди різних професій та статусів. Також в заході візьмуть участь діти - сироти та діти позбавлені батьківського піклування, студенти вищих навчальних закладів, учасники АТО.

Перший перфоманс проходив у місті Львові, та планується проведення ще у Києві, Вінниці та кількох містах Європи. На основі перформансів буде створений документальний фільм. Цей фільм побачать діти у сиротинцях, щоб вони дізналися, яку силу мають в собі.

Довідково:

11 листопада 2018 року Всеукраїнський день молитви за сиріт. Ситуація дитячого сирітства в Україні стоїть досить гостро. Говорячи про сиріт, маємо на увазі дітей, в яких немає рідних чи близьких, або ж чиї батьки не змоги бути з дітьми через певні кризові стани нашого суспільства такі як алкоголізм, безробіття, злочинність. День молитви нагадує людям про Боже ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов, служити кожній такій дитині, а також робити все можливе, щоб у неї була сім’я.

У місті Луцьку нині 147 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, які виховуються в 125 опікунських сім’ях, 1 дитячий будинок сімейного типу, у яких виховуються 5 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування та 4 прийомні сім’ї, які виховують 8 дітей – сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus