USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Відкликання депутатів: суду представили документи про ефективність роботи обранців

27 Жовтня 2017 11:10
Десятки депутатських звернень за час своєї роботи оформили обранці громади, яких за сприяння «Континіуму» хочуть відкликати. Документи, які підтверджують ефективність депутатської діяльності, представили суду. Адвокат зазначила, що округи депутатів, яких збираються відкликати, - чи не найкращі в місті.

Судове засідання відбулося 27 жовтня в приміщенні Волинського окружного адміністративного суду.

Нагадаємо, у Луцьку припинили ініціативу за відкликання депутатів, яку за фінансування групи «Континіум» ініціювали члени обласного осередку БПП «Солідарність». Самі ж депутати, однак, стверджують, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті.

На судовому засідання представник депутатів Ірина Чебелюк долучила нові документи.

«Прошу долучити звіт депутата Олександра Козлюка, копію депутатських звернень і звернень мешканців до депутата та копії відповідей про вирішення проблем на округах. Також надаю документи, які можуть підтвердитися, що депутати Олександр Козлюк, Євгеній Ткачук, Сергій Була та Аркадій Соломатін обиралися від округу, тому відкликати їх мають право лише виборці їхнього округу. Втім, це не було перевірено, що підписанти такими є», - озвучила пропозицію Ірина Чебелюк.
Також вона попросила додати до справи CD-диск, де є підтвердження того, що депутата Євгеній Ткачука безпідставно виключили з партії.

Усі документи, окрім CD-диск суд долучив до справи та оголосив 30 хвилинну перерву, аби позивачі вивчили матеріали.

Коментуючи документи, представник депутатів Ірина Чебелюк у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила, що депутат Ткачук та Козлюк здійснили близько 70 звернень кожен, а їхні округи одні з найкращих в місті, де благоустрій територій виконаний на 70%-90%.

«Це свідчить про те, що згадані депутати дуже активні в громадській роботі і є одними з найрезультативніших у роботі», - зауважила Ірина Чебелюк.

Нагадаємо, що голова ініціативної групи щодо відкликання Артем Запотоцький просить визнати протиправним та скасувати постанову Луцької міської виборчої комісії, яка своїм рішенням припинила ініціативу щодо відкликання 5 депутатів Луцької міської ради. Окрім того, просить зобов’язати міську виборчу комісію прийняти постанову про звернення до вищого керівного органу Блоку Петра Порошенка «Солідарність» про відкликання депутатів Євгенія Ткачука, Олександра Козлюка, а також прийняти постанову про звернення до Радикальної Партії Олега Ляшка про відкликання депутатів Костянтина Петрочука, Сергія Були та Аркадія Соломатіна.

На першому засіданні позиція позивача ґрунтувалася на тому що він не згоден, що через помилки в документах варто було припиняти ініціативу, й хоче, аби справу комісії продовжив суд. Зі свого боку представник депутатів, яких хочуть відкликати, Святослав Туз свого часузауважив, що не розуміє, яким чином окружний адміністративний суд може перебрати на себе функції державного колегіального округу. Друге засідання перенесли через неявку голови Луцької міської виборчої комісії Леоніда Будцева, що, на думку адвоката Святослава Туза, є політичною грою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus