USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Відомому лучанину повернули велосипед, викрадений у серпні

22 Вересня 2020 17:48
Велосипед марки «Kalkoff» у Володимира Павліка, керівника Міжнародного проєкту культурно-професійних обмінів, письменника, викрали 18 серпня, орієнтовно о 17:00 в центрі біля Будинку профспілок (Волі, 6). Потерпілий написав заяву у поліцію. Уже через кілька тижнів працівники карного розшуку встановили особу крадія. З’ясувалось, що 16-річний хлопець уже й раніше мав причетність до схожих крадіжок, зараз слідчі дії тривають.

Про повернення велосипеда власнику у фейсбуці розповіла Ольга Бузулук, речниця пресслужби ГУНП у Волинській області.

У дописі йдеться: «12 вересня поліцейські знайшли викрадений велосипед, який упізнав власник. А сьогодні його повернули пану Володимиру.

Висновків з цієї події є кілька:

– У нашому місті поліція добре працює і розкриває значну кількість крадіжок та інших злочинів. За відсотком розкриттів злочинів поліція Волині займає другу позицію в Україні. Ви можете порівняти це зі статистикою в інших європейських країнах: там цей відсоток набагато нижчий, та й майно громадян здебільшого застраховане.

– Відео справді дуже багато допомагає поліції у розкритті злочинів. Але чудово, коли відео з камер спостереження виводиться в ситуаційний центр чергової частини. Сподіваємось, поліція матиме такий доступ з усіх камер спостереження, бо поки ми бачимо лише одиниці. І цей випадок – яскраве тому свідчення: якби поліцейські бачили в реальному режимі цю крадіжку, її розкрили б в лічені хвилини.

– «Диванним зрадофілам», напевно, бути легше, так само легко писати гнівні коментарі, навіть і близько не уявляючи, як працює поліція або що відбулось насправді. Ми розуміємо, що про повернений власнику велосипед буде набагато менше похвальних коментарів, але ми їх і не чекаємо: це ж наша робота, не треба вдячності. Але хочеться попросити: хоча б не заважайте і не нагнітайте.

І ще одне, дуже важливе: оберігайте своє майно, прикріплюйте велосипеди належним чином, навіть якщо ви відома в місті людина. Адже найкраще, що може зробити кожен, – це запобігати злочинам, серед яких, схожі крадіжки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 22 Вересня 2020 19:06
Крадуть багато велосипедів і не тільки в Луцьку, а знаходять тільки для відомих персонажів... читати, просто неприємно... А про "письменника", дуже круто:))
Ха-ха Показати IP 23 Вересня 2020 09:20
Вже більше як два роки тому звернулись у поліцію про крадіжку майна, до цієї пори - ні слуху, ні духу. А скільки шахраї виманюють гроші по телефону, поліція ніяк не реагує.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus