USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відпустка для військових під час воєнного стану: від сьогодні закон набув чинності

23 Грудня 2022 13:42
Від 23 грудня в українських військових є можливість взяти відпустку на 10 днів під час проходження служби в ЗСУ. Відповідний закон № 8081 набув чинності.

Про це інформує «Голос України».

Кілька днів тому Президент України Володимир Зеленський підписав відповідний закон.

У документі йдеться про те, що навіть попри воєнний стан військові зможуть брати частину щорічної основної відпустки, а також відпустку за сімейними обставинами та з інших поважних причин. Важливо, що грошове забезпечення зберігатиметься.

Кожна із відпусток має тривати не довше ніж 10 календарних днів. Однак це без урахування часу, який необхідний для доїзду в межах України до місця проведення відпустки та назад. Окрім того, поїздка в один кінець не має тривати понад 2 доби.

Водночас варто зауважити, що військовослужбовець Збройних Сил зможе взяти відпустку під час року лише в тому разі, якщо в його підрозділі відсутні не більш ніж 30% від загальної чисельності військовослужбовців певної категорії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Серёга Показати IP 25 Грудня 2022 17:55
А те кто за этот год не был в отпуске?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus