USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Відсутність тепла та води, зупинка ліфтів і робота транспорту: на що нарікали лучани в листопаді

7 Грудня 2021 13:38
Упродовж листопада лучани скаржилися на недостатні параметри теплопостачання в квартирах, відсутність води, електроенергії, зупинку ліфтів, несвоєчасний вивіз твердих побутових відходів, відсутність громадського транспорту у вихідні дні та вечірні години, а також благоустрій у дворах.

Як поінформувала під час оперативної наради директорка Центру надання адміністративних послуг Лариса Карп’як, протягом листопада на групу оперативного реагування надійшло 2026 звернень. 302 повідомлення стосувалися роботи «Луцьктепла».

«Варто зауважити, що досить оперативно протягом листопада працівники підприємства реагували на всі звернення. Було проведено роботи з заміни трубопроводів на низці вулиць: Загородня, 5, Декабристів, 16, Волі, 14, 16, Молоді, 6, Соборності, 24б. Ліквідовано витоки на тепломережі на вулицях Богдана Хмельницького, 19, Кравчука, 19, Гетьмана Мазепи, 8, Гулака-Артемовського, Корольова, Грибоєдова, Сенаторки Левчанівської та інших. Під час роботи за вказаними адресами припиняли подачу опалення та гарячої води», – сказала Лариса Карп’як.

Вона додала, що найбільше нарікань стосувалися недостатніх параметрів теплопостачання в будинках на вулицях Конякіна, 29б, Наливайка, 8а, Сухомлинського, 4, де створено ОСББ. Голови об’єднань самостійно регулюють подачу тепла, адже в переважній більшості цих багатоквартирних будинків встановлено ІТП.

Читати ще: У Луцьку контролюватимуть відновлення покриття після аварійного ремонту мереж

69 звернень було передано на виконання ПрАТ «Волиньобленерго». Вони стосувалися відсутності електроенергії.

На адресу «Луцькводоканалу» протягом листопада надійшло 51 звернення. На всі повідомлення було забезпечено належне реагування. Наразі звернень на контролі немає.

«На виконання в ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» було передано 21 звернення щодо вивозу твердих побутових відходів, гілля, пластикової тари. Працівники підприємства відреагували на всі звернення, прибрали сміття, а також прочистили мережу зливової каналізації на вулиці Гулака-Артемовського, 14, встановили решітку на колодязі на вулиці Арцеулова, 7, ліквідували провалля біля колодязя на вулиці Карбишева, 2», – зазначила Лариса Карп’як.

Читати ще: Понад 3000 т солі й протиожеледної суміші та цілодобове чергування техніки: як Луцьк підготувався до зими

Щодо роботи ліфтів надійшло дев’ять звернень. Наразі у зв’язку з закінченням терміну експлуатації в багатоквартирних будинках міста на капітальний ремонт зупинено 14 ліфтів.

16 звернень передали на опрацювання працівникам відділу екології міста. Вісім повідомлень стосувалися викидів чорного диму з цукрового заводу та білого осаду незрозумілого походження, який з’являється на автомобілях у районах ЛПЗ та Вересневого. Решта звернень спричинені поширенням неприємних запахів каналізаційних стоків у повітрі.

Відділу транспорту передали 60 звернень. Мешканці нарікали на інтервал руху у вихідні дні і вечірні години, відмову водіїв їхати до кінцевих зупинок, ігнорування пасажирів на зупинках, порушення заходів безпеки в транспорті. Ще вісім звернень стосувалися руху електротранспорту.

Читати ще: Водіїв у Луцьку вчитимуть правильно проїжджати турбокільця

Департаменту муніципальної варти передали 88 повідомлень. Інспектори оперативно реагують на всі звернення лучан. Завдяки виданим приписам було вивезено будівельне сміття на вулиці Клима Савури, 27, в селі Великий Омеляник, на вулиці Володимирській, демонтовано розташовану на опорі рекламу на вулицях Глушець, Градний Узвіз. Також інспектори муніципальної варти щодня контролюють дотримання водіями правил паркування транспортних засобів у місті.

«203 повідомлення було скеровано до житлово-комунальних підприємств міста. У результаті реагування на звернення громадян працівники підприємств протягом листопада закріпили лавку на зупинці на вулиці Рівненській, 85, відновили пошкоджені дорожні знаки на вулиці Шопена, перехресті Огієнка та Рівненської, ліквідували провалля на вулиці Гнідавській, 63б, прибрали опале листя в парку Героїв Майдану та Небесного легіону. Наразі на контролі залишилися звернення щодо ремонту дорожнього покриття на вулицях 8 Березня, Архітектора Метельницького, ремонту прибудинкової території на Теремнівській, 89, встановлення критого павільйону на зупинці на Ківерцівській, 65а та світлофора на перехресті вулиць Львівської та Європейської», – повідомила Лариса Карп’як.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 7 Грудня 2021 14:03
Незрозуміло.що таке "недостатні параметри теплопостачання"!А вони затверджені виконкомом міськради чи ні?На сайті Луцьктепло викладено темп.графік 75/55 без будь-якого підпису.Параметри теплоносія в стояки по проектах 100/70.Якщо Луцьктепло поміняло параметри-то хто дав на це дозвіл??Те,що голови ОСББ хваляться міфічною економією-то це факт.Але потрібно ще забезпечити вимоги проекту і СанПІН України(опт. температура 20-22град).Поки -що можна константувати повний безлад як в проектах,так і на практиці. 14 ліфтів зупинено просто на черговий ремонт-капітальні вже відбулися.І стоять ці ліфти вже по 3-5місяців.Дана проблема ЖКГ не вирішена.
Правда Показати IP 7 Грудня 2021 19:00
Правильно.Тільки Ви це для кого?Повне розбалансування управління країною,а Ви про якісь труби...і ліфти.Виживуть сильніші...може.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus