USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.86

«Він зізнався, що писав відео під диктовку»: адвокат Чауса вперше зустрівся з екссуддею

1 Серпня 2021 20:03
Адвокат сім’ї Миколи Чауса Ростислав Кравець через два дні після того, як зниклий екссуддя знайшовся у Вінницькій області, нарешті зміг поспілкуватися зі своїм клієнтом.

Кравець розповів СТРАНА.ua, як пройшла його зустріч з екссуддею.

«Мені вдалося знайти Миколи Чауса, побачити його і поспілкуватися. Як і де – сказати не можу. Ми поговорили, він розповів мені все, що знає про те, що з ним сталося. Мене ніхто не переривав і не квапив, ми спокійно поговорили години півтори-дві. Правда, в присутності співробітника СБУ. Я так зрозумів, що те ж саме Чаус вже розповів і СБУшникам. Але я не бачив ознак того, що Чаус каже нещиро або під тиском. Він говорив від себе. Чаус зізнався, що його змушували записувати ті відео-звернення для телеграм-каналу, де він читав з листочка. Він розповів, де знаходився, кого він бачив і хто, на його думку, його викрав», – повідомив адвокат.

За словами адвоката, Чаус виглядає «сумно».

«Вигляд у Чауса – сумний і втомлений, хворобливий. Його обстежують, беруть аналізи. На тілі є невеликі травми, подряпини, але життю вони не загрожують. Моральний стан Чауса пригнічений, думаю, з ним повинні попрацювати психологи. Поки що йому потрібен спокій і медична допомога», – додав Ростислав Кравець.

Адвокат поки не може розголошувати, що саме повідомив йому Микола Чаус про своє викрадення. Однак Кравець сказав, що те, що сталося з Чаусом «не лізе ні в які рамки».

«Сценарій цієї історії можна продати Голлівуду за десятки мільйонів доларів. Таке придумати неможливо», – додав Кравець. І уточнив, що планує зустрічатися з Чаусом і надалі за сприяння СБУ.

Нагадаємо, українське Національне антикорупційне бюро підозрює Миколи Чауса в отриманні хабара. З 2016 суддя перебував у Молдові.

3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

23 липня Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив, що розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса в Кишиневі завершено. За його словами, до викрадення причетні державні служби України.

30 липня Чауса затримали в одному із сіл на Вінниччині після дзвінка одного з місцевих мешканців.

За словами журналіста Юрія Бутусова, згодом співробітники СБУ «відбили Чауса» у поліції і «вивезли в невідомому напрямку».

Після цього у НАБУ повідомили, що правоохоронці, які затримали Чауса, на зв’язок із детективами не виходили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Анонім Показати IP 1 Серпня 2021 20:33
Слово "позорище" в даній ситуації виглядає гордо)))
Анонім до Анонім Показати IP 1 Серпня 2021 23:19
Це просто зелень. Цим все сказано ... але Україні з ними кришка.
Семен Показати IP 1 Серпня 2021 22:31
Сивочолий тепер ще посивішшає.
О ні до Семен Показати IP 1 Серпня 2021 23:18
Ой ні. То зелений пожовтіє.
Анонім до Семен Показати IP 2 Серпня 2021 07:15
І тут вже Порошенко винен? Семен, Молдова вже провела розслідування!
так таки так до Анонім Показати IP 2 Серпня 2021 08:54
для семена і 73% якби Порошенка і не було -його варто було б придумати
Іван до Семен Показати IP 3 Серпня 2021 17:18
Сивочолий то і так посивішає, а дурень ніколи не порозумнішає...
я Показати IP 2 Серпня 2021 10:50
Бог суддям суддя...
Анонім Показати IP 2 Серпня 2021 15:30
Что точно мы знаем, это что Санду и Молдова ещё хуже Украины. Какой уважающий себя президент позволит какому-то комику похищать людей на территории своей страны?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus