USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Війну нам робить ще й податкова»: волинським підприємцям відмовляють у реєстрації податкових накладних

16 Вересня 2022 18:37
Депутати Волинської обласної ради звернули увагу на порушення норм чинного законодавства Головним управлінням Державної податкової служби України у Волинській області. У зв’язку з порушеннями вони звернулися до очільників ДБР, НАБУ та спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як розповів під час сесії облради 15 вересня депутат Володимир Бондар, до нього масово звертаються суб’єкти господарювання, яким необґрунтовано відмовляють у реєстрації податкових накладних після подання всіх необхідних первинних бухгалтерських документів, що тягне за собою неповернення податку на додану вартість.

Це провокує, своєю чергою, відхід суб’єктів господарювання в тінь або неможливість здійснювати будь-яку легальну діяльність.

Читати ще: «Євросоюз об’єднується навколо України»: перша офлайн-сесія Волиньради з 24 лютого. Репортаж

«Раніше робота податкової була направлена на допомогу суб’єктам господарювання… Багато керівників підприємств повідомляють, що вони отримали відмови, підписані керівником обласної податкової служби. Ці факти є і вони не поодинокі», – інформував Володимир Бондар.

Депутат Тарас Щерблюк розповів, що він особисто стикнувся з такими незрозумілими діями зі сторони податкової.

«На сьогодні моєму підприємству заблоковано податкових накладних на сім мільйонів. Протягом півтора року було виграно всі справи в судах, але судові рішення не виконують… Це блокує роботу підприємств. І за таких цін, за таких складних умов, думаю, сільське господарство, промисловість можуть не вижити. Мало того, що в державі триває війна, війну нам ще й робить податкова», – сказав він.

Також обранець громади запропонував, аби на наступну сесію запросили керівника Головного управління ДПС в області, щоб він роз’яснив депутатам ситуацію.

Отож, Волинська обласна рада просить ініціювати розслідування діяльності Головного управління ДПС України у Волинській області, розглянути можливі неправомірні дії чи бездіяльність керівництва та посадових осіб, а також притягнути винних до відповідальності.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Так Показати IP 16 Вересня 2022 21:15
Блокуються накладні сумнівних операцій, а ці два «потерпівши» шахраї. І блокує їх комп’ютер , а не податківець.
абвг до Так Показати IP 17 Вересня 2022 13:22
Саме так. От тільки після отримання "відкату", податкові розблоковуються. Очевидно, що у даному випадку власники бізнесу не хочуть ділитися із податківцями. Думають, що так просто будуть "крутити" свої махінації. Наївні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus