USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Вкрали понад 100 млн грн на харчування українських військових: СБУ викрила посадовців Міноборони

3 Лютого 2023 12:15
Служба безпеки викрила масштабні схеми розкрадання державних коштів, виділених на продовольче забезпечення підрозділів Сил оборони.

Через створений злочинний механізм сума збитків, завдана Міністерству оборони, становить понад 119,5 млн грн., повідомляють в СБУ.

За матеріалами слідства, посадовці одного з департаментів Міноборони уклали угоди з керівниками двох комерційних структур на постачання оптових партій продовольства до місць дислокації військових.

Читати ще: Резніков після скандалу анонсував реформу харчування в ЗСУ

Бюджетні гроші було переведено на рахунки підприємств, які навіть не мали виробничої бази і технологічного обладнання для надання відповідних послуг. Замість постачання до ЗСУ визначених обсягів продовольчої продукції учасники схеми виводили кошти у тінь через низку афілійованих фірм.
На підставі зібраних доказів двом керівникам підприємств, задіяних у схемі, вже повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).
Читати ще: Суд заарештував закупівельника Міноборони, звільненого після скандалу

Триває розслідування для встановлення причетності посадовців Міноборони до протиправної діяльності.
Крім цього, на Київщині співробітники СБУ викрили командира однієї з військових частин на розкраданні майже 2,4 млн грн, виділених на харчування особового складу. До незаконної діяльності він залучив чотирьох своїх підлеглих і комерсантів, які вносили недостовірні відомості до звітної документації для приховування відкату.
Читати ще: З Міноборони звільнили ще одного топчиновника Олександра Лієва

Наразі розглядають питання щодо повідомлення фігурантам про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) і ч. 1 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) та обрання міри запобіжного заходу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 3 Лютого 2023 12:43
американські ревізори, кажуть, на таке не ведуться.
123 Показати IP 3 Лютого 2023 12:47
Ну к..ва за таке щось під стінку ставити. В нас війна, чи спецоперація? В час, коли українці останнім діляться , проводять збірки на фронт, ці гниди крадуть...Стоп! З вогнем жартуєте! Ви б..ді забули , скільки зброї на руках? Ви Україну розкрили, ще вам мало ? Не жартуйте з розлюченим народом !
Анонім Показати IP 3 Лютого 2023 13:59
І що там Резніков казав про "нульову терпимість до корупції в Міноборони" і що журналістів треба здати СБУ за іпсо.
ще не зовсім свідоми Показати IP 3 Лютого 2023 15:34
Даремно затримували. Скільки часу та коштів піде на цих гнид на судові витрати з грошей українців. Потрібно було "при спробі втечі"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus