USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

З Міноборони звільнили ще одного топчиновника Олександра Лієва

3 Лютого 2023 10:22
Міністерство оборони України повідомило про звільнення за власним бажанням т.в.о. керівника департаменту військово-технічної політики, розвитку озброєння та військової техніки Олександра Лієва. У міністерстві також спростували інформацію про нібито російське громадянство Лієва.

Про це інформує пресслужба Міноборони.

«Станом на 2 лютого 2023 року Лієва Олександра Сергійовича звільнено з Міноборони за його власним бажанням», – йдеться у поідомленні.

У міністерстві також заявили про відсутність будь-яких фактів, які б підтверджували наявність у Лієва паспорта РФ.

«На етапі працевлаштування до Міністерства та протягом роботи в оборонному відомстві Олександр Лієв проходив відповідні перевірки, обов’язкові при вступі на посаду держслужбовця. Так само, у порядку, який діє під час особливого періоду, до Служби безпеки України надавались відповідні матеріали з питання доступу до державної таємниці. Жодних заперечень від СБУ отримано не було.

Будь-яких фактів, які б підтверджували наявність у Олександра Лієва іншого громадянства, крім українського, до Міноборони не надавалося», – додали у Міноборони.

Нагадаємо, джерела УП в українській розвідці повідомили, що в Олександра Лієва є нібито російський паспорт.

Сам Лієв розповів, що у нього є лише українське громадянство і ніколи не було паспорта РФ.

Згодом Лієв повідомив, що написав заяву про звільнення, а 2 лютого в Міноборони підписали наказ про його звільнення.

Раніше голова правління ЦПК Віталій Шабунін повідомив, що за збройні контракти Міноборони відповідає Олександр Лієв, який блокував доступ ЗСУ до українстких маяків, закликав «почути Крим», підтримував «референдум», а відтак і окупацію півострову.

Лієв назвав опубліковану ЦПК інформацію про те, що він нібито підтримував окупацію Криму, «сфабрикованим вкидом».

Як ми писали, 24 січня заступник міністра оборони В’ячеслав Шаповалов подав у відставку на фоні скандалу через закупівлі за завищеними цінами продуктів для харчування українських військових.

Сьогодні Офіс Генпрокурора повідомив про підозру заступнику директора департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів Міністерства оборони Богдану Хмельницькому, ексзаступнику міністра оборони України В’ячеславу Шаповалову та колишньому заступнику Державного підприємства «Промоборонекспорт» Володимиру Терещенку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus