USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Вкрав чвертку горілки, бо зимою холодно: луцького безхатька можуть посадити на 10 років

9 Квітня 2024 20:05
За чвертку горілки хочуть посадити на сім, а то й десять років. Така доля спіткала лучанина, який не має постійного житла. Взимку він вкрав у магазині спиртне.

Чоловік розказав, чому так вчинив, ну а судді вирішували, як з ним бути далі, йдеться у сюжеті ТРК «Аверс».

Не має постійного житла, вкрав у магазині чвертки горілки і тепер ризикує надовго опинитися в тюрмі. Микола каже, що просто хотів зігрітися.

«Я пішов вкрасти спиртне, того що було зимою холодно. І я його брав для того, щоб просто зігрітися. Я не брав просто кайфувати від того», – стверджує Микола.

Чоловік зі своїм батьком оселилися у напівзруйнованому будинку. Принаймні сусіди кажуть, що вже близько року тут живуть безхатьки.

«Бомжі живуть, правоохоронні органи не звертають увагу ні на що, ні на які звернення. Вони різні, бачила десь чоловік п’ять. Вони мені сказали, що їм дозволили жити тут. Там заварили щось, і вони сюди перебрались. Все побили. Добре, що сміття прибрали зараз, а то було повністю все… Гляньте: отут розвалили, тут розвалили. Там я збирала те скло все, вони знов побили», – розповідає жінка, яка живе поблизу.

Читати ще: Брав кредити на дівчину та дурив довірливих покупців: 21-річного волинянина судять за понад 100 випадків шахрайства

Сусідка каже, що вже зо три дні тут нікого не бачить. Після того, як сталась крадіжка горілки, Миколі спочатку дали домашній арешт. Але де ж його дім? За адресою, яку він вказав, його не знайшли, тож поселили в СІЗО.

«Після 11 лютого Войтович дійсно не проживав за тією адресою, оскільки він не має постійної адреси проживання, а проживає зі своїм батьком, який має інвалідність другої групи по зору довічно, доглядаючи його, у закинутому приміщенні колишньої пожежної частини. Саме за цією адресою після 11 лютого 2024 року Войтович писав особисто розписку слідчому, що він і в подальшому зобов’язується проживати за даним місцем, з’являтись на перші виклики слідчого», – зауважив захисник Ігор Мамченко.

Жінка, яка живе поблизу закинутого будинку, каже, що один з чоловіків розповідав ніби у його квартирі хтось живе, а поліція на це не звертає уваги.

Чи міг то бути Микола – невідомо. Раніше чоловік не мав жодних судимостей, каже його захисник. Однак прокурор та слідчий наполягають, аби він був під вартою.

«Ввів слідчого суддю в оману, оскільки за такою адресою ніколи не проживав. В подальшому вживалися заходи з метою його місцезнаходжень, було опитано власницю даного приміщення. Він там ніколи не проживав і після 10 лютого не перебував», – переконувала прокурор Світлана Урин.

Сам Микола просить суддів відпустити його під домашній арешт, аби доглядати за батьком.

«За батьком ніхто не дивиться. Я хотів би бути під домашнім арештом, щоб дивитися за батьком», – просив чоловік.

Однак на найближчі два місяці чоловіка таки залишають у слідчому ізоляторі. Зате йому визначили розмір застави – понад 150 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
волиняка Показати IP 9 Квітня 2024 21:35
Дійсно, шкода хлопця. За 30 гривень судді ( а вони в Україні справедливі та принципові )посадять і то надовго .Якби він був лісником -директором лісогосподарства, або чиновником високого пошибу... то якби вкрав мільйонів 100, то звісно що виправдали. А так бомж...
Мешканець Показати IP 10 Квітня 2024 09:14
Шкода, що у нас така правова система- розкрадачі мільйонів і вбивці людей гуляють на свободі, а нещасному за чекушку 9 років дали. На голову не налізає, де ми живемо.
Олександр Показати IP 10 Квітня 2024 12:14
Таке вирішення проблеми - це "дурдом". "Ввів слідчого в оману" - дуже серйозний висновок. А чому цей Микола не жив разом з батьком-інвалідом зору? Можливо, слідчий вибрав найкращий варіант для Миколи - постійне харчування, місце для відпочинку і сну, не замерзне і т.п.
Лінивець Показати IP 10 Квітня 2024 17:57
З відкритих джерел майже кожного дня появляются статті по мілліарди коштів крадених з бюджету -там чомусь винних нема а за маленьку пляшку 10 років дати... здається трохи дивно... У європпі чи америці крадіжки до певної суми часто караються штрафом або примусовими роботами- порівняйте вартість пляшки та вартість утримання під вартою 10 років...З економічної точки -рішення не зрозуміле

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus