USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

ВНУ увійшов до ТОП-25 українських вишів. Рейтинг

6 Січня 2012 16:20
В Україні склали рейтинг вищих навчальних закладів за показниками наукометричної бази даних Scopus. До рейтингу потрапили і два луцьких виші – Волинський національний університет імені Лесі Українки та Луцький національний технічний університет.

Про це пише ЄвроОсвіта.

База даних Scopus містить понад 45,4 мільйонів реферативних записів про публікації з 18 тисяч найбільш інформативних журналів 5 тисяч видавництв (детальніше про базу даних).

Наукометричний апарат Scopus забезпечує облік публікацій науковців і установ, у яких вони працюють, та статистику їх цитованості.

Зокрема на 24-му місці рейтингу опинився ВНУ. До першої вісімдесятки кращих вишів України за даними наукометричної бази потрапив також ЛНТУ.

Нижче наведено наукометричні показники вищих навчальних закладів України, впорядкованих за h-індексом (h — кількість статей, на які є посилання в понад h публікаціях), а в його межах за кількістю цитувань.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
доцент Показати IP 6 Січня 2012 16:33
До цієї вісімдесятки треба добавити ще 420 прогалин, а лише тоді давати ЛНТУ 500-те місце. Найгірше. Це ганьба, а не вуз. А якщо перевернути "рейтинг" з ніг на голову, то ця школа комбайнерів тягне на перше місце по хабарах.
Хатуль Мадан до доцент Показати IP 7 Січня 2012 10:15
недорейтинг недовузів.
Soldier of fortune Показати IP 6 Січня 2012 17:36
Ух, Коцан молодець, прикупив таке собі місце не зверху (бо ж ніхто не повірить) і не знизу (щоб не соромно). А Scopus це сайт стюдента на зарах з КПІ, що стане за трохи шанованою людиною. Імхо...
Професор до Soldier of fortune Показати IP 7 Січня 2012 11:55
Згідний, що список куплений. юридична академія ім. Ярослава Мудрого яка займала одне з ведучих місць ще при СССР тут не згадується. А якась с...а академія холоду чи школа економіки- в списку. Респект, ... .
дідо Показати IP 6 Січня 2012 19:07
ВДУ клепає потейнційне заробіття або продавців для Варшавки.
Проффесор Показати IP 6 Січня 2012 19:19
внУжнікі нікому не потрібні,такі проффесії як вони дають,давно кончєні і нікому не потрібні
професор Показати IP 6 Січня 2012 19:44
Подивіться, хто попереду: Прикарпатський, Таврійський, Черкаський. У 90-х їх або ще не було як університеттів, або були позаду. отака халепа виходить, любі дітки.
студент Показати IP 7 Січня 2012 12:04
Рейтинг проданий
зам. Коцана по сексуальних проблемах Показати IP 7 Січня 2012 15:33
Я б погодився б з цим "рейтингом" при умові, що не "топ - 25 українських вишів", а "топ-топ..." і далі по тексту.
tarasick Показати IP 7 Січня 2012 19:10
А яким боком відноситься рейтинг цитованості праць до ТОП-вишів? Ну багато у ВДУ писак, які вміють інтернетом користуватись...В "палітєсі" менше...
проффесор Показати IP 8 Січня 2012 09:15
Тарасіку 3 рочки і він не розуміє, що цитування праць викладачів вишів - це свідчення про їх рівень і вагу в науковому і освітянському світі. А від, цього рівня, в свою чергу, залежить якість знань, які передаються студентам. Погано бути дурнем і лізти в МЕРЕЖУ.
нелучанин до проффесор Показати IP 8 Січня 2012 15:13
а дуже часто цитують тому, що авторові просто вигідно це цитувати, хоча в оригіналі може бути і ахінея. таким чином створюється загальновизнана наукова думка, яку потім спростовує або висміює студент Стендфорда або Едінбурга. таке частенько в нас траплялось. Так що, пане прохвесор, зніміть, будь-ласка, лаврову гілку з голови.
tarasick до проффесор Показати IP 8 Січня 2012 16:10
Трішки менше...А пан проффесор забув, що існують ще й паперові видання. А от про залежність рівня цитованості, "ваги" викладача та якості знань студентів - не факт. Самого вчили такі проффесори, які мали 10500 публікацій, а предмет читали дошці, так що ми самі мусили розбиратись. Були й такі (не проффесори), що мали 1-2 статті, проте знання залишились і досі.
проффесор Показати IP 9 Січня 2012 08:25
Не вчений, не чиновник від освіти, не маю наукових праць. Інтелектуальна праця, цікава професія. Дві вищі, ще радянські освіти - львівський і київський вузи. Без (на щастя!) лаврової гілки на голові. Це - для знайомства. Щодо цитування, то мається на увазі не в українському "Віснику академії наук", не в академічних журналах типу "Економіка АПК", чи в "Дієтіческом журналє", де наші вчені хвалять самі себе і в яких грань між наукою і шарлатанством вже давно стерлась, а в достойних світових наукових виданнях. "Пан проффесор" саме мав на увазі "паперові видання". Перепрошую, змушений був уточнити. А tarasick, очевидно, мав нещастя навчатись в біотехнічному інституті ім. Григорія Стеценка. Там всі, хто щось "читає", мають по 10 000 наукових праць.
tarasick до проффесор Показати IP 9 Січня 2012 13:58
На щастя до біотехнічнго маю тільки те відношення, що бачив табличку з назвою за "Лучеськом". Не знаю як з гуманітаріями справа, але в достойних світових наукових виданнях технічного напряму праці українських вчених зустрічаю дуже рідко. А от в "нашому" інтернеті - посилання на посиланні (причоому самі на себе). Тому й писав, що цей рейтинг до топовості ВНЗ має дуже опосередковане відношення.
Изя Шнеерзон Показати IP 9 Січня 2012 21:04
Ректору Вол универа Коцану писал дисеры брат моей мамы дядя Леня Гиттик. Он это сделал для того, чтобы наша семья могла выехать в Израиль, а тесть Коцаня Нестор Владимирович Бурчак был членом Волынского обкома партии.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus