USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

Вода котельню точить. ФОТО

23 Листопада 2011 17:36
Майже два роки мешканці будинку на вулиці Героїв УПА в Луцьку потерпають від води, що витікає з прориву у водопроводі. Поруч із їхнім помешканням розташовані споруди, які очищають воду зі Стиру та переганяють її до підприємства.

З часом вода добралася і до котельні, за яку відповідає ДКП «Луцьктепло» і, нібито, руйнує цю будівлю.

Думка мешканців

Лучани, що проживають біля місця прориву, скаржаться, що влітку вода утворює «справжнє море», яке взимку замерзає і ускладнює проїзд для автотранспорту.

Люди розповідають, що спроби порозумітися з керівництвом комбінату були невдалими. «Ми ходили на КРЗ, але далі прохідної нас не пускали. Справжній військовий об’єкт», – розповіла мешканка будинку. Міська ж влада нічого не може вдіяти, бо труба належить приватному підприємству.

Водночас вода постійно заповнює каналізацію лучан і затікає на подвір’я, що створює додаткові незручності. Зокрема доводиться частіше, ніж необхідно, викликати спеціальне авто для відкачки рідини з дренажних ям.

Думка комунальників

Як розповів перший заступник директора ДКП «Луцьктепло» Дмитро Дубняк, проблема полягає в тому, що місце прориву розташоване на підвищенні. Вода дещо нижче пробила отвір у землі і витікає на поверхню.

За словами посадовця, таким чином рідина потрапляє в низину біля котельні, яка на балансі у комунальників. «Раніше котельня опалювала 12-ту школу. Це щастя, що школі змінили тип опалення. Бо вода повільно руйнує будівлю, ви ж самі знаєте: «капля – камінь точить»», – додав Дубняк.

З його слів, у серпні, коли комунальники дізналися, що проблемна труба належить картонно-рубероїдному комбінату, відразу звернулися до керівників підприємства з проханням ліквідувати порив. Як стверджує Дубняк, за два тижні приїхав головний енергетик КРК, який заявив, що комбінат не ремонтуватиме водопровід, бо аварія трапилася під асфальтним покриттям вулиці.

На думку заступника директора ДКП "Луцьктепло", ремонтом потрібно зайнятися якнайшвидше, бо на порозі – зима. Комунальники спорудили міні-дамбу, яка забезпечила котельню від води. Але людські подвір’я і досі підтоплює.

З цією проблемою керівники ДКП «Луцьктепло» звернулися до Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Думка екологів

Начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Анатолій Гетьманчук розповів, що 17 листопада на місце прориву виїжджав провідний спеціаліст установи Олександр Жук. Він взяв проби води. Лабораторний аналіз не виявив жодних шкідливих речовин. Але за нераціональне використання водних ресурсів комбінат оштрафували на 85 гривень.

«Це природна вода зі Стиря. Це порушення, але загрози для здоров’я людей нема», – додав Гетьманчук.

Думка підприємства

На жаль, поспілкуватися щодо цієї проблеми із представниками Луцького картонно-руберойдового комбінату не вдалося. Однак «ВН» готові надати можливість адміністрації підприємства висвітлити власну точку зору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 23 Листопада 2011 20:01
"Це природна вода зі Стиря." Виходить що КРК незаконно використовує воду з Стиря? Де лічильник? Де дозвіл на пряме використання водних об'єктів? Васі чи бабці Парасі це так просто б не минуло. За 85 грн можна напір і збільшити. Країна ди...
Всезнайко Показати IP 24 Листопада 2011 08:22
Треба вулиці повернути попередню назву, бо буде ідалі рвати...
Олександр Показати IP 24 Листопада 2011 09:46
КРК весь час з 70х років використовує воду зі Стиря. Тут інше, може цей "військовий об"єкт" вже не руберойд виробляє, а "кует орудия пролетариата" для донецьких?:))
Дзжержинский Показати IP 24 Листопада 2011 16:29
ага, ты прав Всезнайка, могли бы уже давно догадаться переименовать её в улицу Артема(главная в г. Донецк)
Всезнайко Показати IP 24 Листопада 2011 20:44
Можно и в Артема... А то в честь бандитов...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus