USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Водії забирають у пішоходів місце «під сонцем»

27 Березня 2012 11:18
Власники автомобілів в обласному центрі порушують Правила дорожнього руху, вільно пересуваючись своїми авто пішохідними вулицями Луцька. Втім, жодних покарань за це не отримують.
Про це йшлося 27 березня під час оперативної наради у мерії.
Так, перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук звернувся до працівників Державної автомобільної інспекції. Мовляв, вони не звертають увагу на порушення правил руху.
Зокрема, йдеться про рух транспорту пішохідними вулицями. «Вже люди на 15-80 дзвонять про те, що Театральний майдан став проспектом Волі. І машини автоматом їздять по Театральному майдану», ‒ зазначив заступник мера.
Обурення чиновника стосувалося і вулиці Лесі Українки. Він зауважив, що пішохідна зона стала проїжджою. «Я думаю, що сьогодні достатньо місця на вулицях. І не обов’язково заїжджати на вулицю Лесі Українки», ‒ сказав Кравчук.
Він також розповів, що, у зв’язку із рухом транспорту, нормально пересуватися вулицею ‒ нереально.
«Що робили ремонт в минулому році, що не робили – вже нічого не видно», ‒ додав Святослав Кравчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Наталка Показати IP 27 Березня 2012 11:34
Згідна з паном Кравчуком, йдучи по вулиці Л.Українки боїшся, щоб ніхто не наїхав) І так багато загромозду
$ Показати IP 27 Березня 2012 12:00
Те ж саме коли йдеш по проспекту Волі. На тротуарах повно машин. Інкасатори ті вже задовбали, може вони й повинні під"їзджати за інструкцією під самі двері, але ж тротуар є тротуар, там люди ходять діти, а оскільки банків там на кожному кроці, то весь тротуар зайнятий інкасаторськими машинами.
Лучанин Показати IP 27 Березня 2012 12:13
А чому тільки ці місця? Вже здавна стало нормою ставити автівки на тротуарах. Я розумію, що, наприклад, людина приїхала по холодильника до магазину - це ще куди не йшло, бо кожному з нас іноді трапляється перевезти що-небудь. А от коли біля кафе та барів свої "лімузіни" понаставляють... Але ж хто з ними буде боротися, як там тільки вони самі і ставлять ("борці"). Якби законодавчо було б дозволено гамселити автівки які стоять/їдуть на тротуарах чи їдуть по пішохідній зоні, то і до ДАІ звертатись не треба було б.
Exaboto до Лучанин Показати IP 10 Квітня 2012 23:36
15.10. Стоянка забороняється: в) на тротуарах, за винятком легкових автомобілів та мотоциклів, які можуть бути поставлені на краю тротуарів, де для руху пішоходів залишається щонайменше 2 м; не пишіть маячні
Лучанка Показати IP 27 Березня 2012 12:22
Ви подивіться, що робиться по колишній Медведєва: рух для транспорту відкрили, а тротуарів для пішоходів немає - частину зайняв бар під кафе, а на іншій, тіж таки водії, влаштоовують стоянки. А людина літати ще не навчилась! Тож, пане Кравчук С.Є., робіть висновки про правильність прийнятих рішень...
Факт Показати IP 27 Березня 2012 15:36
Таке враження, що Кравчук в опозиції: покритикував і добре. зробіть хоч щось, а то таке враження що хочете, та не можете.
Правозахисники Показати IP 27 Березня 2012 17:12
Не просто їздять по тротуарах. Лучани пам'ятають, як біля магазину "Кооператор" по пр. Волі на людей похилого віку на тротуарі наїхав "крутелик". ДАІ зафіксувало ДТП - наїзд на пішохода. Після наїзду, водій зупинив авто, вийшов та безжалісно відлупцював старенького, внаслідок чого останній потрапив до лікарні з ЧМТ. Піл керівництвом "доблесного полковника" Поторася І.В., він же начальник СУ УМВС у Волинській обалсті, досудове слідство прийшло до висновку, що винен пішохід, який "допустив зіткнення з автомобілем", а водій наніс тілесні ушкодження пішоходу не бузпідставно - захищав автомобіль від дідуся. Криміінальну справу закрили, старенький невдовзі помер. Доки начальтником СУ УМВС у Волинській області буде Поторась І.В. - нічого не зміниться на краще.
Іван Козолуп Показати IP 27 Березня 2012 20:15
Так, авто на тротуарах на пр Волі і Лесі Українки - це 100% порушення правил дорожнього руху, за що передбачені штрафи. Наприклад автомобілі постійно паркуються на тротуарі під Профспілками і біля тамтешнього магазину Наш Край. Часом навіть пройти не можна.
Exaboto до Іван Козолуп Показати IP 10 Квітня 2012 23:38
ще один :)..... вчіть правила.
Олесь Показати IP 28 Березня 2012 13:56
Погоджуюсь майже зі всіма, хто відписався вище. Хамство декого з автовласників виходить за всі розумні межі. І не зміниться нічого в їх поведінці, поки ДАЇ не розкриє очі і не почне це бидлоття карати, тільки я не дуже в це вірю, бо ж хто їде джипом по Л.Українки, по Волі, чи по будь якій іншій вулиці? Дядько з села? Ні! Їде крутий ( як він себе вважає ) бізнесмен, їде депутат, їде суддя, їде прокурор, їде той самий міліціонер. І хто їх буде карати? ДАЇ? Не смішіть мене! Зловлять пацанюру на "Таврії"-чобітку, що везе товар до кіоска і відрапортують, що борються із порушниками. Інша тема - стоянка на тротуарах і газонах. Це звагалі жлобство. Вони не можуть пройти десять метрів від паркінгу до магазина чи іншої установи і сунуть свої дорогоцінні "відра з гайками" під вікна людям, на траву, кидають їх на пішохідних переходах, поперек тротуарів. І, що більше всього бісить, це те, що поруч проїзжають машини ДАЇ і інспектори не бачать цього. Не бачать, бо не хочуть "бодатися" з автовласниками. Нащо? Простіше сховатися в засідці і косити собі бабло. Подивіться на розїзжений газон біля пологового будинку, зверніть увагу на колії на газоні на вул. Привокзальній біля магазину "Канцлер". Нормальні люди так зроблять? Бидлоття.
Exaboto до Олесь Показати IP 10 Квітня 2012 23:42
ох які водії бидлоття. А ви не бидлоття коли бігаєте по дорогах?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus