USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Воював на боці «ДНР»: на Волині засудили російського диверсанта

23 Травня 2022 13:37
Затриманий на Волині з вибухівкою громадянин росії понад 5 років відбуватиме покарання за ґратами.

Як повідомили в Управлінні СБУ у Волинській області, контррозвідники Служби безпеки у березні викрили росіянина, який незаконно перетнув білорусько-український кордон та проник на територію Волині.

За інформацією СБУ, бойовик планував потрапити у Львів та Тернопіль. Там диверсант мав “залягти на дно” та очікувати на подальші злочинні вказівки для проведення диверсійної діяльності на заході України. Для цього у нього з собою були необхідні засоби ураження та прикриття.

Слідчі СБУ встановили, що громадянин рф протягом 2014-2015 років воював у складі бандформувань “ДНР.” Зокрема, він був членом НЗФ “Восток”, а потім і бригади “Пятнашка”. Бойовик воював на боці терористів проти ЗСУ поблизу Світлодарської дуги, м. Авдіївка, м. Ясинувата, м. Красний Лиман.

СБУ закінчила досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо обвинувачення диверсанта у вчиненні ним злочинів, передбачених трьома статтями Кримінального кодексу України: ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами).
Зловмисник свою вину у вчинених злочинах визнав повністю. Також він заявив про своє бажання бути внесеним у списки для обміну полонених.

Матеріали кримінального провадження разом з обвинувальним актом слідчі скерували до суду. Луцький міськрайонний суд Волинської області визнав диверсанта винуватим у інкримінованих йому злочинах та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років 3 місяці з конфіскацією майна.

Спецоперація з викриття диверсанта проведена співробітниками Управління СБ України у Волинській області за процесуального керівництва Прокуратури Волинської області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Роман Показати IP 23 Травня 2022 13:49
Це добре. Ще хочу прочитати таку ж статтю про сметаніна. Хочу прочитати, що цій гниді дали пожиттєве.
Віра Показати IP 23 Травня 2022 15:00
Такий суд, як в нас, ще може сметанінаі випустити.....Нє, ну а що, цьому дали всього 5років!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus