USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Володимир приймав жіночий чемпіонат України з футзалу: як зіграли волинські команди

3 Грудня 2023 19:15
2–3 грудня у Володимирі відбувся другий з’їздний тур жіночого чемпіонату України з футзалу. У турнірі брали участь луцький «Легіон-Університет» та володимирський «Ладомир», в одній групі з якими також були хмельницький «ДЮСШ-1» й «Буг-Сокаль».

Після перемог у стартовому турі на команд з Волині чекали по дві гри. «Ладомир» переміг в обох матчах, а лучанки свої поєдинки програли.

Читати ще: Волинські команди переможно стартували в жіночому чемпіонаті України з футзалу

«Ладомир» – «ДЮСШ-1»

Команда з Володимира цього тижня грала матчі без лідера Вікторії Гірин, яка в цей час перебуває в розташуванні збірної України з футболу. Роль капітана виконувала 18-річна воротарка Варвара Новікова. Перший гол практично самотужки створила Мирослава Невар: два удари відбила голкіперка, але з третього разу дівчина ввігнала м’яч у сітку. Далі за «Ладомир» забивали Божена Дуб та Софія Коновалова.

У трьох наступних голах знову взяла участь Невар. Мирослава двічі забила та видала довгу передачу на вільну Коротчук, яка на розвороті прибрала суперницю і потужно пробила в кут. До перерви завдяки голу Савкіної рахунок став 7:0.

Другий тайм для команди суперника став формальністю, а вже до середини табло показувало 10:0. Свій гол престижу хмельничанки таки забили. Новікова двічі посліль відбивала м’яч на кутовий, а з третім пострілом не впоралась – «кулястий» по-зрадницьки влетів у воротарський кут. Усе ж «Ладомир» довів свою перевагу до 10 м’ячів. Невар під кінець гри обіграла суперницю і результативно пробила низом. У підсумку – тріумф команди з Володимира із рахунком 11:1.
Читати ще: Команда з Волині – чемпіон України з футзалу серед жінок

«Легіон-Університет» – «Буг-Сокаль»

На старті гри сторони обмінялися моментами: воротарка лучанок Яна Ярмольська відбила удар суперниці впритул, а Анастасія Ляхович відповіла ударом із флангу. Першими рахунок відкрили суперниці – гравчиня Сокаля виграла боротьбу після закидання вперед. Згодом соколянки забили другий. Але до перерви «легіонеркам» вдалося відіграти один гол: Валерія Редька протягнула м’яч від центру майданчика та віддала на Софію Петрук, яка з близької відстані переграла голкіперку – 1:2.

У другому таймі команда Дмитро Голоскокова додала гостроти і, як наслідок, зрівняла рахунок: Ляхович потужно пробила в кут після передачі між лініями від Юлії Худякової. По тому на майданчику були «гойдалки», де обидві команди створили чимало моментів. Проте уперед знову вийшов «Буг-Сокаль», забивши після прикрого відскоку м’яча.

До кінця гри лучанки влаштували атакувальну навалу. Активно загрожували воротам Редька, Холодько та Регіна Борисова, хороший удар із середньої відстані завдала Худякова. Соколянки натомість не реалізували пенальті, який відбила Ярмольська. Усе ж «Легіон» зазнав мінімальної поразки – 2:3.
«Ладомир» – «Буг-Сокаль»

На початку ініціативу взяли гості, відзначившись у ворота Новікової. Володимирська команда почала забивати із середини тайму – Коновалова, Савкіна та Дана Коротчук до перерви зробили рахунок 3:1. У другому таймі швидкий дубль оформила Невар. Спершу Мирослава сильно пробила у верхній кут після розіграшу кутового, а через кілька секунд змусила помилитися опонентку, після чого забила від штанги.

За невеликий проміжок часу «Буг-Сокаль» пропустив ще чотири. По два рази відзначалися вже згадані Короткук та Савкіна. Уже гарантувавши перемогу, колектив із Володимира пропустив дві результативні атака від гостей і на табло світилося 9:3. Під кінець два красиві м’ячі записала на свій рахунок Савкіна: дальнім ударом під штангу та пострілом у дев’ятку після кутового Вікторія поставила крапку в грі. Фінальний свисток зафіксував звитягу «Ладомира» з рахунком 11:3.
«Легіон-Університет» – «ДЮСШ-1»

Початок поєдинку був небагатий на моменти, а команди активізувалися лише до середини тайму. До перерви «Легіон» двічі пропустив, але один м’яч відквитав. Після розіграшу кутового Борисова швидко зорієнтувалася і вразила ворота – 1:2.

Другий тайм за сценарієм нагадував суботній матч лучанок. Знову активність дівчат дала результат: Худякова запресенгувала останню гравчиню суперниць та відкинула на Борисову, яка оформила дубль. У середині гри знову вперед вийшли хмельничанки після помилки при розіграші «Легіона». Під кінець суперниці забили ще один, встановивши остаточний рахунок на табло 2:4.

Наступні ігри волинські команди зіграють через тиждень, 9–10 грудня, у Червонограді. Між тим у Луцьку відбудеться очний поєдинок «Легіона» та «Ладомира».

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus