USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Володимир Зеленський зустрівся з митрополитом Онуфрієм і патріархом Філаретом

30 Квітня 2019 21:20
Новообраний президент України Володимир Зеленський 30 квітня 2019 року зустрівся з почесним патріархом Філаретом та митрополитом Епіфанієм, керівником Православної церкви України. А після цього – поїхав спілкуватися із головою Української православної церкви (Московського патріархату) митрополитом Онуфрієм, передає 24 канал.

«На території митрополичої резиденції у Феофанії відбулася зустріч Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія з новообраним Президентом України Володимиром Олександровичем Зеленським», – про це повідомив офіційний сайт УПЦ МП.

Зазначається, що Володимир Зеленський привітав Онуфрія «зі Світлим Христовим Воскресінням», натомість Онуфрій у відповідь привітав Зеленського «з головним православним святом та з його обранням на посаду Президента Української держави».



Зеленський та митрополит Онуфрій на зустрічі у Феофанії 30 квітня 2019 року

Учасники зустрічі обговорили ситуацію, яка склалася в релігійній сфері України. Інших деталей наразі не повідомляли.



Митрополит Онуфрій демонструє Володимиру Зеленському фігурку пам’ятника Володимиру Великому

У той же час, 30 квітня Зеленський зустрівся з патріархом Філаретом.

"Владика привітав новообраного главу держави з перемогою на виборах і закликав використовувати дану йому владу для сприяння добру і подолання зла", - йдеться в повідомленні Зе!команди.

Відзначається, що Зеленський подякував патріарху за зустріч і спілкування, а Філарет вручив новообраному президенту пам'ятний подарунок.

Крім цього, сьогодні Володимир Зеленський зустрівся з главою ПЦУ. На зустрічі з Єпіфанієм новообраних президент обговорив війну на Донбасі, корупцію і «розмежування» сфер впливу. Зеленський і Єпіфаній зійшлися на тому, що церква повинна молитися, а держава – робити все, щоб всі регіони країни жили в мирі і спокої.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus