USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Філарет звинуватив Епіфанія в порушенні домовленостей

15 Травня 2019 11:21
Почесний патріарх Філарет звинуватив предстоятеля Православної церкви України Епіфанія в порушенні домовленостей, досягнутих в рамках Об’єднавчого собору 15 грудня, в результаті чого виникло двовладдя, пише Новое время.

У своєму зверненні Філарет заявив, що такий стан можна виправити, виконавши ті домовленості, які були досягнуті перед собором в присутності президента Петра Порошенка і з архієреями.

«Це означає, що предстоятель несе відповідальність за зовнішнє представництво УПЦ, а патріарх відповідає за внутрішнє церковне життя в Україні, але у співпраці з предстоятелем. Предстоятель нічого не робить всередині церкви без згоди патріарха. Патріарх головує на засіданнях Священного Синоду і на соборах УПЦ заради збереження єдності, її зростання і затвердження», – йдеться в зверненні.

За його словами, перед Об’єднуючим собором була досягнута домовленість, що предстоятелем буде митрополит Епіфаній, кандидатуру якого висунув сам Філарет, але керівництво Церквою в Україні продовжить патріарх. Предстоятель буде представляти Церкву в православному світі, «тому що УПЦ отримує статус митрополії», а також він буде допомагати патріарху в управлінні Церквою, але керівництво Церквою залишається за патріархом.

«Ця домовленість порушена і не виконується на ділі. Тому в Церкві виник розділ», – стверджує Філарет.

Нагадаємо, 14 травня Філарет запросив архієреїв ПЦУ на традиційне для УПЦ КП молитовне святкування в честь священномученика Макарія до Києва у Володимирський собор.

Запрошення були на бланках УПЦ Київського патріархату і підписані патріархом Київським і Всієї Руси-України Філаретом.

За даними ЗМІ, на запрошення почесного патріарха Філарета приїхали лише чотири єпископи із 60 запрошених.

Почесний патріарх відмовився вважати УПЦ КП ліквідованою внаслідок створення ПЦУ і допустив розкол в церкві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Стомленийвідбрехунів Показати IP 15 Травня 2019 11:41
Філарету вже час на почесну пенсію...
Навуходоносор Показати IP 15 Травня 2019 11:48
Недолго музыка играла...В свое время Христос выгнал торгашей из храма, сейчас надо гнать оттуда церковных чиновников - фарисеев, которым гордыня и стремление к власти застили глаза, закрыли уши, умертвили совесть и убили христианское начало.
ольга Показати IP 15 Травня 2019 11:59
Шановні священники. Будь-ласка зберіться не публічно і вирішіть свої питання. Бруд, який ви виливаєте один на одного забирає у звичайних людей повагу і довіру до інституту церкви.
ан Показати IP 15 Травня 2019 12:12
він просто хоче влади.
777 Показати IP 15 Травня 2019 12:34
Для нынешних церковных деятелей одна вера - деньги. Кто больше заплатит или кто больше возьмет. Я думаю если нормально им насыпать лаве. они и галстук пионерский поверх рясы оденут.
Упс! Показати IP 15 Травня 2019 12:42
"Царь(и) то - не настоящий !!!! " Світ регоче й крутить пальцем біля скроні ...Дурні лоби один одному трощать" тільця слави й влади" не розділять...що аж на варфоломея гикавка напала
лучанин Показати IP 15 Травня 2019 13:25
Хто заснував Київський патріархат? Філарет. Хто присвоїв Філарету патріарха? Сам собі.Хто надав статус "пчесного" Філаретові?Сам собі.Одним словом сам себе зробив Верховним Головнокомандувачем Київського патріархату.Без ніяких ніким не наданих йому повноважень.І вже 27років,через розкол, йде ворожнеча в Українському православ"ї.І він ще сміє себе називати священником,який ревно служить Богові?В мене немає слів його охарактеризувати.І допоки він буде жити, він буде постійно робити все для розколу в Українській Церкві.Це не священник! Це_політик,який бачить себе при владі і при великих грошах.Оце і є його священство.
До лучанин Показати IP 15 Травня 2019 13:51
І такий же Михіл.
Коля Показати IP 15 Травня 2019 22:13
Нет, и в церкви все не так Все не так как надо. Висоцкий
21 Показати IP 16 Травня 2019 09:34
І ЩО? І ТУТ КИНУЛИ ЯК Л**** НАРОД?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus