USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинь готова до боротьби з коронавірусом

3 Лютого 2020 12:23
У разі загрози виникнення захворюваності на коронавірус медперсонал Волинської області, зокрема міст Луцька і Ковеля, забезпечений необхідним інвентарем. Пацієнтів може приймати обласна інфекційна лікарня. Однак директори закладів запевняють, що ризик виявлення китайського вірусу в області – мінімальний.

Про це йшлося 3 лютого під час брифінгу в приміщенні управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації. Зустріч організували у зв’язку з оголошенням ВООЗ надзвичайної ситуації міжнародного значення щодо поширення нового коронавірусу у світі та зростанням захворюваності на грип і ГРВІ.

Читайте: Волинян попереджають про пік сезону захворюваності на грип і ГРВІ

Як розповів директор КП «Волинська обласна інфекційна лікарня» Руслан Морочковський, після капітального ремонту медичного закладу, зокрема облаштування нової вентиляції, лікарня має можливість госпіталізувати осіб із підозрою на коронавірус.

«У нас є чотири бокси», – сказав він і додав, що медперсонал у разі потреби має все необхідне: респіратори, одноразові халати, протичумні костюми тощо.

Окрім того, нагадали, що на рівні держави було створено штаб для моніторингу ситуації, а всіх пасажирів, котрі прилітають із країн, де виявлено випадки захворюваності на новий вірус, перевіряють відразу в аеропортах.
Т. в. о. директора КП «Волинський обласний центр громадського здоров’я» Волинської обласної ради Сергій Новосад запевнив, що медперсонал області ознайомлений із ситуацією і знає, як діяти у випадку загрози.

Він зазначив, що вакцини проти коронавірусу поки не розроблено, тому до основних заходів профілактики відносять дотримання гігієни, миття рук із милом, використання антисептику, обробку овочів, фруктів тощо.

Також волинян закликають не контактувати з хворими, зокрема на грип і ГРВІ, та не відвідувати місць масового скупчення людей.

Нагадаємо, за останню добу в китайській провінції Хубей було зареєстровано 56 випадків смерті від пневмонії, викликаної новим типом коронавірусу. Загалом у Китаї було зареєстровано 17205 підтверджених випадків пневмонії, викликаної коронавірусом нового типу, а також 361 смерть від цієї хвороби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
хехъ Показати IP 3 Лютого 2020 12:47
збережіть цю статтю, про всяк випад
Всезнайко Показати IP 3 Лютого 2020 13:10
Китай не готовий, а Волинь готова...
7 до Всезнайко Показати IP 3 Лютого 2020 13:43
Закупили фуфломіцин, крейду і звьозкочку на всіх
Сталін Показати IP 3 Лютого 2020 13:49
Так,так на кладовищі вже руки потирають....готуються теж...))
ВВК Показати IP 3 Лютого 2020 13:53
Сміюся не можу зупинитись.....)))
Коля Показати IP 3 Лютого 2020 14:35
Ніхто в світі ще не готовий,ліки тільки стараються винайти,а наші Волинські медики готові.Так може їх до Китаю відправити,щоб покінчити вже нарешті з тим вірусом,бо всі інші не справляються)))
Анонім Показати IP 3 Лютого 2020 16:40
амізоном лікувати зібралися чи може гомеопатією :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus