USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинь отримала 7 млн на притулки і денні центри для жертв домашнього насильства

12 Липня 2021 17:59
Чотири громади та обласний бюджет отримали 7,23 мільйона гривень з державного бюджету на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі.

Про це йдеться в розпорядженні уряду від 30 червня.

Загальний обсяг субвенції, яку розділили між українськими громадами – 274,2 мільйона гривень. За ці кошти в Україні планується утворити 28 притулків, 39 денних центрів, 58 консультативних служб та 40 мобільних бригад для підтримки постраждалих осіб.

Читати ще: 15,6 млн на 5 років: у Луцьку затвердили програму протидії домашньому насильству

На Волині кошти надійдуть до обласного бюджету (1,863 мільйона гривень), до бюджетів Луківської селищної територіальної громади (486,352 тисячі гривень), Турійської селищної територіальної громади (272,6 тисячі гривень), Камінь-Каширської міської територіальної громади (537,911 тисячі гривень) та Зимнівської сільської територіальної громади (4, 07 мільйона гривень).

Прийом документів від місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування з метою надання їм субвенції з державного бюджету був оголошений наприкінці квітня цього року.

Читайте також: Як у Луцьку працюватиме денний центр і кризова кімната для постраждалих від домашнього насильства

За рахунок субвенції можуть бути створені наступні види спеціалізованих служб підтримки постраждалих від домашнього насильства та насильства за ознакою статі: притулки, денні центри (з кризовими кімнатами для цілодобового перебування або без кризових кімнат), консультативні служби. Також передбачено придбання автомобілів для мобільних бригад, які створені при притулках.

Нагадаємо, як раніше повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у Волинській області планують створити притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства, денні центри надання допомоги таким особам і кризові кімнати для тимчасового перебування постраждалих. У Луцьку теж має запрацювати центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин.

До слова, на Волині діє Волинський обласний центр соціально-психологічної допомоги. Нині центр орендує приміщення. Потреба в коштах центру на 2021 рік - 2,7 мільйона гривень. У обласній раді пропонували звернутися до громад з пропозицією співфінансувати роботу центру.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Я Показати IP 13 Липня 2021 05:50
на таке гроші є....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus