USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Волинь отримала ще 12 новеньких швидких. Куди вони поїдуть

22 Липня 2021 10:23
Останню партію з 12 нових спеціалізованих автомобілів отримав «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради«. 10 з них передали бригадам екстреної медичної допомоги у міста та села.

Про це повідомляє пресслужба Волинської обласної ради.

У церемонії вручення ключів від новеньких «швидких» взяли участь перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук, народний депутат України Вячеслав Рубльов, депутати обласної ради, керівництво області та представники місцевого самоврядування.

Директор КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Волинської обласної ради Володимир Шмаль зазначив, що авто були придбані за власні кошти, які надала підприємству Національна служба здоров’я України. Це – 12 санітарних автомобілів марки «Peugeot Boxer» загальною вартістю понад 23,5 млн грн. Він також зауважив, що ці «швидкі» типу «В» додатково обладнали сучасною медичною апаратурою, тож вони майже не відрізняються від повноцінних реанімобілів. Тут є система подачі кисню, апарати штучної вентиляції легень, дефібрилятори, електрокардіографи, автономний обігрів.

«Ми повністю оновили автопарк нашого підприємства, – розповів Володимир Шмаль. – Всі 72 бригади мають новенькі, оснащені за євростандартами авто. Наше головне завдання – забезпечити бригади екстреної медицини усім необхідним для роботи, адже на них відповідальність за життя людей».

Народний депутат України Вячеслав Рубльов зазначив, що цілковите оновлення санітарного транспорту на Волині відбулося чи не вперше.

Перший заступник голови обласної ради Юрій Поліщук зауважив, що 80% медичного спецтранспорту в області були зношені.

«За два роки ситуацію вдалося змінити кардинально. Я переконаний, що нова якість екстреної медичної допомоги суттєво підвищить можливості порятунку життя і здоров’я волинян», – наголосив Юрій Поліщук.

Найприскіпливіше нові спецавтомобілі оцінювали ті, хто вже незабаром поїде на виклики. Водій пункту швидкої допомоги с. Рівне Олександр Лисюк стверджує, що нові машини навіть перевершили його очікування.

«Досі ми працювали і на УАЗах, і на «Газелях», які не мали ні обладнання, ні потрібних швидкостей. Словом, були мало пристосовані що для пацієнтів, що для персоналу. А ця новенька – реанімація на колесах», – задоволений Олександр Лисюк.

Зазначається, що по 1 автомобілю надійде у Володимир-Волинське відділення ЕМД у м. Володимир-Волинський, Камінь-Каширське відділення ЕМД в пункт Сошичне, Ківерцівське відділення ЕМД в пункт Цумань, Любомльське відділення ЕМД в пункт Рівне, Нововолинське відділення ЕМД в м.Нововолинськ та пункт Іваничі, Старовижівське відділення ЕМД в пункт Сераховичі, Турійське відділення ЕМД в Турійську та 2 авто надійдуть у Ковельське відділення ЕМД в Ковелі, ще 2 автомобілі лишаються у резерві.

Як зазначила нардепка, членкиня депутатської групи «Партія «ЗА Майбутнє» Ірина Констанкевич на офіційній сторінці у Фейсбуці, округ № 23 на 100 відсотків забезпечений автомобілями екстреної медичної допомоги.

«Для нашого поліського сільського (переважно) округу вкрай важливе 100 відсоткове забезпечення автомобілями екстреної медичної допомоги. Це було наше завдання максимум, і завдяки високопрофесійний роботі Володимира Зіновійовича Шмаля, директора КП «Волинський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, це стало реальністю. Збалансована робота усіх гілок влади дає результат. Дякую усім за ефективність», - наголосила Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus