USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Волинь-Університет» не поїде на фінал?

11 Квітня 2017 09:39
Уперше за чотири роки луцька волейбольна команда пробилася до фінальної стадії Суперліги. Ця новина неабияк втішила місцевих фанів. Правда, через відсутність фінансування наша команда може просто-напросто не поїхати на останній фінальний тур в Южне і тим самим припинити боротьбу за медалі чемпіонату.

Цією приголомшивою інформацією з Інформаційним агенством Волинські Новини поділився головний тренер волинянок Богуслав Галицький.

«Якщо зможемо залучитися підтримкою, тоді поїдемо на останній тур. Ні – значить ні. Наше завдання було потрапити в четвірку. Вже нижче четвертого місця не опустимося, - пояснив Галицький. - У нас зараз абсолютний нуль. Ми квитки до Южного взяли, не буде фінансування, то ми можемо просто їх здати. І не поїдемо».

Тренер зізнається, що з нового року команда зовсім не отримувала фінансування. А тому всі витрати пов’язані насамперед з виїзними іграми лягають на тренерів та самих волейболісток.

«Раніше нас всі потроху фінансували. Зараз – взагалі нічого. Ще до нового року нам якось допомагали, а зараз – пустота. От щойно у нас був виїзд в Тернопіль. Дівчата поїхали за свої гроші, я за свої, тренери за свої. Я за свої кошти проплатив готель, а харчувались дівчата за свої. Якщо не буде грошей, то в Южне ми точно не поїдемо. Адже потрібно більше коштів, ніж в Тернопіль», - продовжив Богуслав Андрійович.

Тренер зазначим, що вперше в історії українського волейболу команда може виїхати на фінальний тур. А сама ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ» знаходиться в найгіршому фінансовому становищі серед всіх команд жіночої Суперліги.

«Дівчата зараз не отримують на харчування, за заробітну плату я взагалі мовчу. Немає фармакології. Сучасний професійний спорт без цього неможливий. Скажемо у другій грі з Вінницею було видно, що нам не вистачало фізичної підготовки. А перед «Хіміком» відпочили і знов показали непогану гру. Якби ми обіграли Вінницю, ми вже гарантовано були б у трійці», - розповів тренер.

У турнірному плані команда втратить шанс поборотися за нагороди чемпіонату, а волейболістки отримати звання «майстрів спорту». А от з чемпіонату команду лучанок вже не знімуть і не понизять в класі у наступному сезоні.

«Нам обов’язково потрібно було виїхати на перший тур в Тернопіль. Якби ми не виїхали на перший фінал четвірки, нас би зняли з чемпіонату. А так вже не знімуть, а просто опустять до четвертого місця. Ми ще в січні задумувалися іти у Вищу лігу. Хоча фінансування команди Вищої та Суперліги не сильно відрізняється. Але дівчата дуже сильно хотіли медалі. А до них дають звання майстрів спорту», - зізнався співрозмовник.

Але команда Галицького налаштована оптимістично. Кажуть, якщо знайдуть кошти на виїзд, то готові цьогоріч поборотися навіть за срібні нагороди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВОЛИНЬ – РЕГІОН ВОЛЕЙБОЛУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ліля Показати IP 11 Квітня 2017 10:02
На жаль зараз не фінансується нічого, крім розважальних закладів . Дуже шкода дівчат. Знайдіть кошти поїхати обовязково. мій син теж їздить на змагання за свій (батьківський) рахунок, поки можемо - відправляємо, а далі -буде видно. Меценати - де Ви ?
оля Показати IP 11 Квітня 2017 11:16
Чому Івахів не фінансує тепер клуб??? Замість купляти виборців по 200 гривень, хай цей патріот підтримає хоч одноразово виїзд дівчат на турнір!
Остап до оля Показати IP 11 Квітня 2017 11:37
тому шо богуслав стільки накрав та намахав інвесторів шо вони пішли з клубу. сам винен. хай тепер не плаче. була команда рівня єврокубків. не хотів по хорошому - то тепер нехай своїми грошима і платить дівчатам. квартиру нехай продасть, яку безкоштовно доньці "вибив" в інвесторів.
Женік Показати IP 11 Квітня 2017 12:11
Мусимо констатувати, що щось пішло не так у всіх трьох представників найсильніших чемпіонатів. ВолиньБаскет ледве дограв Суперлігу, Волинь на ладан також дихає в УПЛ, а тепер і волейболістки. Може, такому містечку "тісно" аж у трьох лігах...
вболівальник до Женік Показати IP 15 Квітня 2017 17:31
Не тісно. Для таких реалістів найкраще - ховатися за такими висловами "МАСОВИЙ СПОРТ", "ДИТЯЧИЙ СПОРТ", "ПРІОРИТЕТНІ ВИДИ". А на ділі нічого не робити, а головне грошей не потрібно багато. ПОЗОР ВЛАДІ ОБЛАСТІ ТА МІСТА.
небайдужа до спорту Показати IP 11 Квітня 2017 21:06
з обласного бюджету цього року на спортивно-масову роботу не виділено ні копійки (хоча заявляють що у бюджеті закладена більша сума ніж минулоріч). Спортсмени різного рівня всіх видів спорту їздять на змагання за свої кошти. Тренери, спортсмени та їх батьки шукають кошти де тільки можна
спорт Показати IP 11 Квітня 2017 21:59
галицький накрав купив 2 квартири тепер прикидуеться бідненьким щоб дали грошей і дадуть за рахунок других видів спорту прокатить

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus