USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинян закликають здати кров, щоб поповнити запаси лікарень

18 Липня 2022 16:49
У Волинському центрі крові оголосили забір крові різних груп для поповнення запасів лікарень області. Кров також буде використана для поповнення запасів військового госпіталю.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини тимчасова виконувачка обов’язків медичного директора КП «Волинський обласний Центр служби крові» Валентина Крам повідомила, що відбуватиметься забір крові для поповнення запасів різних груп з понеділка по четвер (з 18 по 21 липня).

Стандартний графік роботи центру – з 8.30 до 13.00. Проте цього тижня кров можна буде здати з 8.30 до 15.00, додає вона. Забір відбуватиметься в приміщенні обласного центру крові за адресою: м. Луцьк, проспект Волі, 47.

Читати ще: Як стати донором крові: власний досвід. Репортаж з Волинського центру крові

Тим, хто хоче здати кров, необхідно подбати про належну підготовку: не пити напередодні алкоголю, не вживати надто жирної їжі.

«Не вживати медикаментів, не вживати напередодні алкоголю. У переддень має бути легка вечеря, нічого жирного, нічого молочного, вранці – обов’язково легкий сніданок, обов’язково – солодкий чай або сік. Треба обмежити куріння. Донорами можуть бути особи від 18 до 60 років з масою тіла більше 50 кг, вони повинні не мати супутніх захворювань і не мати захворювань, які передаються через кров, наприклад, гепатит, ВІЛ, туберкульоз та інші», – наголосила Валентина Крам.

З собою необхідно мати паспорт. Телефон для довідок: 0952035300.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Джек Показати IP 18 Липня 2022 18:50
Ідіть здайте і на виході отримаєте повісточку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus