USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинянка вирощує 120 сортів квасолі, гороху, нуту і бобів

6 Листопада 2023 08:07
Фермерка із села Гірка Полонка Наталія Боярчук вирощує вдома більш як 100 сортів квасолі. Деякі бобові можна сплутати з намистинками чи камінцями. Особливо заворожують відтінки та візерунки. У колекції господині – 120 сортів квасолі, гороху, нуту та бобів. Усі унікальні.

Колекціонера захоплює різноманіття, зізнається Наталія. Однією з найсмачніших вона називає квасолю з лінії «Лімська», ідеться в сюжеті 12 каналу.

Оригінальна квасоля не тільки своїм кольором, а й формою: пласка, кругла, дрібна і досить велика. Є дуже схожі сорти, тому їх легко сплутати. Про це, каже господиня, варто подумати ще перед посадкою.

«Усі потрібно садити власноруч. Наприклад, це кущова, це метрова, а це в’юнка. Є безліч однотипних сортів, але це буде кущова, а це буде в’юнка», – пояснює Наталія Боярчук.

Догляд за квасолею потрібен увесь сезон.

«Із ранньої весни потрібно посадити, стежити за здоров’ям, обробити. Потім треба зібрати, полущити, зберегти», – провадить господиня.

Найнебезпечніший шкідник для квасолі – це брухус. Спеціальним препаратом Наталія обробляє кожну квасолину перед посадкою. Шкідник проявляється саме під час цвітіння квасолі.
Читати ще: Схожа на банан, кольорова і пальчикова: волинянка вирощує екзотичну картоплю

Бобові жінка додає в найрізноманітніші страви, а також консервує.

«Це білок. Це дуже поживно. З квасолі можна приготувати безліч страв і закруток», – каже господиня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ветфельдшер Показати IP 6 Листопада 2023 08:45
Молодець Наталія за те, що вирощує квасолю. Рослинний білок! А якщо ще й споживає, то тричі молодець. Квасоля входить в десятку найцінніших продуктів харчування. Особлива харчова цінність ква­солі - у поєднанні високоякісного білка з крохмалем, цукрами, мі­неральними речовинами, вітамі­нами і незамінними амінокисло­тами. Білок квасолі засвоюється легко і містить життєво необхідні амінокислоти триптофан, лізин, аргінін, тирозин, метіонін. Білок бобів близький до білка тварин і прирівнюється до дієтичних ку­рячих яєць. Хто з жінок бажає мати (зберегти) струнку фігуру і хоче, щоб її кохав чоловік по шість разів на день - вживайте квасолю. Замість хамона і отруйних копчених ковбас з купою консервантів. Смачних вам квасолевих сніданків і насиченого кохання!
Лучанин до ветфельдшер Показати IP 6 Листопада 2023 09:31
Білок квасолі середньої якості, засвоюється теж посередньо. До білка яєць квастлі як до Києва раком.
Що за брєд до ветфельдшер Показати IP 6 Листопада 2023 15:58
Що це ви морозите, товаришу? Білок бобових не є повноцінним., і є тяжкозасвоюваним. Він лише добавить калорійності до раціону, і все. У багатьох людей буде алергія і вздуття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus