USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волиняни прокоментували свій візит на форум в Росію. Відео

16 Травня 2018 13:35
Волиняни, які їздили на Міжнародний форум Переможців у російський Брянськ, стверджують, що метою поїздки було донести українську позицію щодо бачення розвитку подій Другої світової війни, а не участь у проплаченій акції. До того ж вони наголошують, що про їхній від’їзд та приїзд знала Служба безпеки України.

Відповідне відеозвернення було оприлюднене на сайті Волинь Топ.

Нагадаємо, серед волинян, які відвідали Брянськ, – голова громадської організації "Центр міжкультурних комунікацій" (кол. "Російський культурний центр ім. В.Черномирдіна") Ольга Саган, співзасновник організації Волинських авіалюбителів, артист Волинської філармонії Ілля Сметанін, голова громадської ради при голові Волинської ОДА Олександр Волянюк, голова правління ОСББ на вул. Карпенка-Карого, 9 Валерій Корпач, а також голова обласної організації ветеранів України Олександр Булавін.

Голова громадської ради при голові Волинської ОДА та один з учасників делегації Олександр Волянюк на початку відеозвернення розповідає, що цю поїздку раніше вони свідомо не коментували, аби всі, хто хотіли, могли виговоритися та пропіаритися. Волянюк закликаю тих людей, які вміють думати і роблять це, послухати позицію делегації та зробити свої висновки.
Текст звернення зачитав голова Волинської обласної організації ветеранів України Олександр Булавін.

Були на науково-історичному форумі, а не на проплаченій акції

«Так, ми дійсно були у Брянську минулого місяці, але не на політичному мітингу, пропагандистській акції чи проплаченій для картинки масовці. Ми були на науково-історичному форумі, присвяченому партизанському рухові та діяльності антифашистського підпілля під час Другої світової війни. У форумі взяли участь понад 250 представників з понад 16 країн антигітлерівської коаліції, в якій саме українці зіграли одну з провідних ролей. Там були історики, поважні науковці та представники пошукового руху, які досі піднімають історію страшних могил минулого»
Метою форуму було донесення української позиції у бачені подій Другої світової війни

«Наша мета на цьому форумі була єдина: донести під час шаленої пропагандистської інформаційної війни українську позицію та бачення подій того непростого історичного періоду, що абсолютно не роблять наші політики. Саме тут нам вдалося акцентувати увагу поважних учасників практичних конференцій, що партизанський рух в Україні не обмежувався червоними партизанами. Адже в той же час проти нацизму воювали партизани та підпільники УПА Поліської січі, які також внесли вагомий внесок у завершення війни, а тому не можна виривати цю незручну для когось сторінку з загального партизанського руху, що було характерно для радянської історіографії. У цьому, як не дивно, ми знайшли там порозуміння.

Одним з ключових питань форуму був і обмін досвідом в питаннях пошукового руху, яким є вкрай важливим для України, а особливо для нашої Волині, де досі в лісах та болотах лежать тисячі безіменних солдатів і чекають часу гідного перепоховання. На жаль, в нас цей сегмент політики пам’яті не є нині модним, а тому досі знаходиться у критичному стані. Чого лише варте відношення до історії таборів для військовополонених на Волині та свіжий приклад виявлення розстріляних поховань у ковельському кар’єрі, кістки з якого розвезли по усьому місту – ними ганебно штукатурили школу та житлові будинки»

У складі делегації були колишні працівники СБУ

«Хтось шукає зрадників серед складу делегації та театрально апелює до влади та СБУ, тож розчаруємо і тут. До її складу входили два екс-працівники СБУ в чині генерала-майора та полковника – це люди, які все своє життя присвятили інтересам України і, на відміну від багатьох перевертнів, чесно та принципово. Кордон України ми перетнули виключно згідно з законом, так само, як і повернулися. Жоден з нас, перебуваючи за кордоном, не опустився до дій, за які б нам було соромно як громадянам України, а тому розчаруємо професійних крикунів, маніпуляторів та любителів «зради». Ніхто з членів делегації не бавився там ані гаслами, ані політичними заявами, ніхто не носив георгієвських стрічок, не махав жодними прапорами та не співав осанну жодним політикам. Між собою ми там спокійно спілкувалися українською, навіть вінок пам’яті воїнам, що віддали своє життя звільнення нашої землі, який офіційно поклала наша делегація, був прикрашений кольорами національного прапора. А тому немає жодного бодай дрібного законного приводу викликати нас навіть на профілактичну бесіду, як би це комусь не кортіло»
«Ми знову це зробимо, якщо доведеться»

«Ми перемогли нацизм та більшовизм, заплативши кров’ю мільйонів своїх синів та дочок, проте залишки цієї гангрени ще досі живуть у деяких головах, намагаючись сіяти розкол, смерть та ворожнечу, продукувати історичну брехню, однобокість, приниження та меншовартість. Ми в силах це зупинити і якщо заради цією благородної мети нам прийдеться знову стати під градом бруду, маніпуляцій та бридких звинувачень, ми, не роздумуючи, зробимо це в будь-який час та на будь-якій території. Слава Україні! Україні, що робить висновки з власної непростої історії».

Опісля офіційного тексту звернення Олександр Волянюк наголосив, Служба безпеки України про від’їзд та приїзд делегаціх була поінформована. Він закликав проаналізувати, хто зараз веду цю політичну брудну компанію проти нього, а також зауважив, що не є членом політичної партії УКРОП, як згадували окремі ЗМІ.

«Це ті опоненти, по відношенню до яких я мав особисту думку і розповідав у ЗМІ про бездіяльність даних структур. Ще хотів би підкреслити та наголосити на тому, що я не маю відношення до Фонду «Новий Луцьк» (тепер Фонд «Тільки разом», - ред.), політичної партії УКРОП і не є прес-секретарем ГФ «Варта порядку». На сьогоднішній день люди, які пов’язують мене з ними, намагаються в подальших виборчих компаніях очорнити дані структури. Будь ласка, не займайтеся таким антипіаром, тому що вас це лише принижує і вводить людей в оману», - каже Волянюк.

Також до лучан звернувся і екс-член виконкому Валерій Корпач, однак здебільшого він говорив про свою діяльність на вже колишній посаді, але жодним словом не обмовився про поїздку до Росії.

«Членом міськвиконкому я працював близько року і за цей період вдалося дещо змінити в складній ситуації: покращення в ОСББ і у діяльності самого міста. Зокрема, нам вдалося збільшити фінансування самих ОСББ, близько 72 будинків у минулому році лише по одній програмі покращили свій технічний стан і це є об’єктивний факт», - наголосив Валерій Корпач.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Свідок Показати IP 16 Травня 2018 13:52
Чому у заяві ці люди не кажуть вважають вони Росію країною агресором чи ні?? КГБшнік Булавін хай не несе бРєд і передайте ще вітання рашистці Саган. Із вами усе ясно!
Вова Показати IP 16 Травня 2018 14:36
Пи**уни
Россиянин Показати IP 16 Травня 2018 15:26
Они достойно представляли Украину!
осбб до Россиянин Показати IP 16 Травня 2018 16:01
рівень і інтелект корпача це косіння трави.
Читач Показати IP 16 Травня 2018 16:30
Дуже добре, що з`їздили. Тепер немає сумнівів хто є хто.
Анонім Показати IP 16 Травня 2018 20:01
Як що це делегація, то хто їх делегував? Як що це було ро партизан, то чому не було серед їздоків жодного партизана з Волині?
скептик Показати IP 16 Травня 2018 22:37
ВИБРІХУВАТИСЬ вміють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus