USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волиняни тріумфували на «олімпіаді робочих рук»

12 Грудня 2017 23:26
Гідну перемогу на Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності WorldSkills Ukraine здобули представники Волині. Учасниками «олімпіади робочих рук» були 150 конкурсантів з усіх областей України та 145 експертів.

Команда нашого краю виступила у восьми номінаціях, чотири з яких представили учасники від Луцького ВПУ будівництва та архітектури.

Вік учнів закладів професійно-технічної освіти, молодих кваліфікованих робітників і фахівців, які демонстрували знання на практиці, становив від 18 до 22 років. Турнір тривав три дні на базі закладів професійно-технічної освіти Києва.



Зазначимо, що змагання відбувалися у міжнародному форматі за шістьма секторами світової економіки та за вісьмома виробничими компетенціями: кондитерське, кулінарне та перукарське мистецтво, технології моди, зварювальні роботи, сухе будівництво та штукатурні роботи, облицювальні роботи, сантехніка та опалення.



Представники від Луцького ВПУ будівництва та архітектури завоювали три перші місця та одне друге. У компетенції «Зварювальні роботи» перше місце виборов Іван Войтович (інструктор – Валентин Савчук).

У компетенції «Сантехніка та опалення» призером став Іван Брик (інструктор – Петро Приймачук). Ще одне перше місце посів Олексій Кутецький у компетенції «Сухе будівництво та штукатурні роботи» (інструктор – Ігор Філевський). Вадим Шишко здобув друге місце у компетенції «Облицювальні роботи» (інструктор – Любов Бартко).



Ми розпитали хлопців, як їм вдалося здобути перемогу та чи планують вони розвивати професійні навички надалі.

– Щоб отримати результат, треба бути відповідальним, наполегливим і вимогливим. Це ті рушійні сили, які допомагають молодому спеціалісту будувати професійну кар’єру, – каже Іван Войтович, майстер виробничого навчання з професії «Електрозварник ручного зварювання», випускник Луцького ВПУ будівництва та архітектури. – Під час конкурсних змагань учасники використовували найкраще європейське обладнання. Тобто знайомилися з професійними світовими стандартами. Особисто для мене це було дуже цікаво, адже я працюю майстром виробничого навчання, передаю досвід молодому поколінню.

Іван Войтович зазначає, що разом із наставником Валентином Савчуком доклав багато зусиль, готуючись до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності. Тому золоту медаль та перше місце серед 24 учасників вважає абсолютно заслуженими.

– Ще навчаючись в училищі, я зрозумів, що сфера будівництва стане головною у моїй професійній діяльності, – зізнаєтьсяОлексій Кутецький, майстер виробничого навчання з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій», випускник Луцького ВПУ будівництва та архітектури. – Отримавши четвертий розряд маляра та четвертий розряд монтажника гіпсокартонних конструкцій, продовжив навчання на відділенні з підготовки молодших спеціалістів за напрямком «Будівництво та цивільна інженерія» у нашому училищі. Згодом успішно захистив диплом техніка-будівельника й залишився працювати в рідному училищі.

Нині Олексій навчається в ЛНТУ за спеціальністю «Промислове та цивільне будівництво». Молодий майстер виробничого навчання намагається шукати нові підходи до проведення уроків та зацікавити учнів обраною професією.

У Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності Worldskills 2017 він виборов золоту медаль з-поміж 24 учасників у компетенції «Сухе будівництво та штукатурні роботи». Ця перемога – не перша у списку досягнень. У 2016 році Олексій здобув друге місце у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності Worldskills 2016 в компетенції «Сухе будівництво та штукатурні роботи», а в 2014 році у складі команди училища посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності з професії «Монтажник гіпсокартонних конструкцій» від компанії «KNAUF». За перемогу у Всеукраїнському конкурсі в 2014 році Олексію було призначено Президентську стипендію.

Вадим Шишко прийшов до училища у 2014 році опановувати професії лицювальника-плиточника та маляра. Після двох років навчання отримав четвертий розряд маляра та четвертий розряд лицювальника-плиточника й продовжив навчання на відділенні з підготовки молодших спеціалістів за напрямком «Будівництво та цивільна інженерія» у Луцькому ВПУ будівництва та архітектури. У 2015 році за результатами обласного конкурсу професійної майстерності з професії лицювальник-плиточник Вадим брав участь у Всеукраїнському конкурсі в Херсоні як представник Волинської області та виборов п’яте місце. У 2016 році здобув четверте призове місце у Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності Worldskills 2016 в компетенції «Облицювальні роботи». За результатами Всеукраїнського конкурсу Вадиму було присуджено Президентську стипендію.

Багато зусиль разом із наставниками від доклав і під час підготовки до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills 2017, відтак виборов срібну медаль у компетенції «Облицювальні роботи».

Іван Брик прийшов на навчання в Луцьке ВПУ будівництва та архітектури у 2015 році, щоб опанувати професії слюсаря-сантехніка та електрозварника ручного зварювання. Після закінчення навчання отримав третій розряд з обраних професій та вирішив підвищити професійний рівень, тому вступив на навчання за скороченим терміном на спеціальність електрозварника ручного зварювання. Передвипускну виробничу практику пройшов на ПП «Бош-тепло».

Отримавши четвертий розряд з обраної спеціальності, працював слюсарем-сантехніком у ПСП «Теплий дім», електрозварником ручного зварювання за контрактом у Польщі.

Разом із наставником Петром Приймачуком хлопець багато зусиль доклав під час підготовки до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills 2017 у компетенції «Сантехніка та опалення» й виборов золоту медаль. Ця перемога – друга у списку досягнень Івана. У 2016 році в цьому ж Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності Worldskills 2016 у компетенції «Сантехніка та опалення» команда ВПУ також виборола золоту медаль.

Іван постійно удосконалює свої професійні навички, намагається опановувати новітні технології, які з’являються на сучасному ринку, адже, як і його колеги та наставники, вважає, що лише справжній професіонал може досягти успіху.



Марта ЮЛАНТОВА

Луцьк
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Світлана Показати IP 2 Січня 2018 19:08
"Разом із наставником Віктором Приймачуком хлопець багато зусиль доклав під час підготовки до Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності Worldskills 2017..." помилка - не Віктор Приймачук, а Петро Приймачук. Зверніть увагу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus