USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинянин, якого вважали загиблим, розповів про бої за Світлодарську дугу

29 Грудня 2016 17:56
Волинський боєць Валерій, колишній «кіборг», доброволець із Правого Сектору із позивним "Гонта " у боях на Світлодарській дузі витягнув пораненого і вбив кількох бойовиків.

Валерій розповів про те, що відбувалося на Світлодарській дузі. Про це - у відеорепортажі, який оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці журналістка Громадського Анастасія Станко.



Валерія знають всі за позивним «Гонта». Знають ще із часу боїв за Донецький аеропорт. В складі «Правого сектору» в 2014 він безвилазно місяць провів на диспетчерській вежі ДАПу. Поки сидів там - пройшло чотири ротації бійців ЗСУ.

До нього на зв'язок по рації тоді виходив «Моторола» і казав, що відірве йому яйця.

«А сам в ліфті зірвався» — каже «Гонта».

Частина тих бійців «ПС», що воювали в аеропорту і Пісках підписали контракт і вступили в 1-й батальйон 54-ї бригади, де командує «Купол», якого вони знали ще з боїв за аеропорт.

Бої на Світлодарській дузі для частини з бійців за цей рік - другі.

Цього разу «Гонта» йшов в першій групі в наступ. І один з небагатьох залишився неушкодженим. Зумів винести пораненого бійця з позицій під артилерійським вогнем.

«В Ковелі — вдома мене записали двохсотим, те, що я пережив — це дитячі забавки порівняно з тим, що дружина пережила. Сказала, що поки мене дома не побачить — не заспокоїться».

«У «Гонти» немає жодної нагороди від 2014, окрім однієї волонтерської», - пише журналістка Анастасія Станко.

«Давайте допоможемо Міноборони виправитись і нагородити його. Його записали вбитим в цьому бою. У рідному Ковелі вже свічки за упокій ставили», - додає вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
51 омбр Показати IP 29 Грудня 2016 20:06
Хтось почув щось нове чи сенсаційне
Швондер до 51 омбр Показати IP 29 Грудня 2016 20:47
А що Ви хотіли сказати? Нічого не зрозуміло - навчіться ставити розділові знаки.
Міноборони Показати IP 29 Грудня 2016 20:37
На всіх зірок і пільг ГЕРОЯ УКРАЇНИ народу не вистачить,присутніть в Ато не являється підставою для нагороди яким небуть орденом.Підставою може служити знищена чи підбита ворожа техніка,знищена чи подавлена жива сила противника і т.д.Або якщо нагороди прийшли зверху тоді *Купол* мав оформити наградні документи(наградной лист,службова карточка,службова характеристика,відомість здачі заліків по основним предметам бойової підготовки) і відправити на верх
??? Показати IP 30 Грудня 2016 09:16
http://korrespondent.net/ukraine/3791800-voennyi-rasskazal-o-prychynakh-provala-na-svetlodarskoi-duhe

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus