USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волинянин «розвів» менеджера з Маріуполя на 6 тисяч доларів

13 Листопада 2017 12:50
Менеджер фірми з міста Маріуполь Донецької області звернувся до Ковельського відділу поліції із заявою про те, що невстановлена особа під приводом продажу автомобіля шляхом обману та зловживання довірою заволоділа його грошовими коштами в сумі 5 900 доларів США, інформує Район. Ковель.

За словами потерпілого, на сайті «Авторіа» він знайшов оголошення щодо продажу автомобіля марки «Mercedes-Benz E Class», 2012 року випуску, вартістю 17 200 доларів США. Під час телефонної розмови із продавцем, який нібито з Рівненської області, дізнався, що розміщеної в оголошенні машини на даний момент немає. Йому було запропоновано придбати автомобіль такої ж марки, але 2014 року випуску за 19 200 доларів, який на той момент начебто знаходився в Німеччині.

При зустрічі у Рівному біля готелю «Турист» чоловіки обговорили деталі купівлі автомобіля, при цьому продавець на ім’я Віктор сказав, що іномарку він доставить до Рівного, але необхідно заплатити задаток – одну тисячу доларів на банківську картку, яка видана на інше прізвище. Покупець перерахував на вказаний рахунок 26 633 гривні і разом зі свої батьком приїхав у призначений день та час у Рівне, щоб забрати автомобіль.

Однак продавець повідомив, що машина знаходиться на кордоні з Польщею на пункті пропуску «Ягодин» і потрібно сплатити акцизний збір в сумі 4 900 доларів США.

Після цього вони всі разом поїхали на автомобілі «RANGE ROVER», з номерами литовської реєстрації, який належить Віктору. Приїхавши в Ягодин, той сказав, що потрібно їхати у Ковель в брокерське агентство, щоб сплатити акцизний збір. У Ковелі потерпілий особисто передав 4 900 доларів Віктору, який через декілька хвилин вийшов із брокерського агентства та повідомив, що заплатив гроші і машину можна перегнати в Україну. Після цього вони знову поїхали на кордон, де в готелі «Ягодин» потерпілий сфотографував паспорт та водійське посвідчення продавця, тобто начебто Віктора – мешканця міста Березне, Березнівського району Рівненської області.

Віктор періодично телефонував та говорив покупцю, що автомобіль знаходиться на митниці і потрібно зачекати. Через деякий час житель Маріуполя перевірив дані сфотографованого паспорту та посвідчення водія в Інтернеті і вивив, що ця особа перебуває в списку шахраїв. І тільки після цього він звернувся до поліції із заявою, що його ошукали.

Ковельським відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (Шахрайство). Ухвалою суду слідству надано тимчасовий доступ до документів оператора мобільного зв’язку та до інформації про банківські рахунки, на які сплачено кошти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цукерман М. Показати IP 13 Листопада 2017 12:57
Цьому покупцеві напевно дуже легко даються гроші , раз він з ними так легковажно поводиться . Тепер запам'ятає приказку , що дурак вчиться на своїх помилках...
Анатоль_2 Показати IP 13 Листопада 2017 15:43
В мене тоже э паро лахив,никому не тре?можу фотку кинути,яку тре?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus